DTM

DTM oefendag in Portimão: snelste tijden voor Nico Müller en Sheldon van der Linde

Uitgegeven door Peter Vader • 30 april 2022 08:12 • Print artikel

Portimão - Nico Müller (Team Rosberg, Audi) was in topvorm bij de DTM-seizoensopener op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão en zette daarmee de beste tijd van de dag neer. In de Audi R8 reed de Zwitser in de eerste vrije training in 1.40,793 minuten over het 4,653 kilometer lange circuit in de Algarve. In de tweede vrije training voerde de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde de tijdenlijst aan met 1.40,807 minuten, slechts 0,014 seconden achter Müllers beste tijd. Er was een grote verscheidenheid aan merken in de voorste gelederen te vinden. In de eerste oefensessie plaatsten Audi, Porsche, Lamborghini en BMW vier verschillende fabrikanten bij de snelste zes, in de tweede oefensessie waren er zelfs vijf met BMW, Porsche, Audi, Ferrari en Mercedes-AMG.

Audi R8 Nico Muller Team Rosberg

"Vandaag was een goede dag voor ons", vatte Nico Müller samen na de twee trainingen op vrijdag. "We concentreerden ons op onszelf, we probeerden de laatste details voor de kwalificatie en ook voor de race uit te zoeken. Maar pas morgen zullen de meesten van hen echt hun broek laten zakken, dus we zullen tot die tijd niet zien waar we staan. Het gevoel ten opzichte van de oude auto is veel beter. Aan de ene kant het Evo-pakket, maar aan de andere kant hebben we als team ook enkele stappen in de goede richting gezet. De voorpret voor de eerste race morgen is in ieder geval groot!".

De eerste plaats voor Sheldon van der Linde (RSA, Schubert Motorsport) in de tweede vrije training betekende de eerste DTM-beste tijd voor de nieuwe BMW M4 van dit jaar. "Dit laat zien dat de nieuwe auto een groot potentieel heeft", zegt van der Linde. "Natuurlijk is het nog vroeg, maar het is een geweldig gevoel om op de eerste dag vooraan te staan. Ik kijk uit naar morgen!"

Ook de Porsche-rijders waren sterk: met de Belg Laurens Vanthoor (SSR Performance) in de eerste en de Oostenrijker Thomas Preining (KÜS Team Bernhard) in de tweede vrije training werd een nieuwkomer in de DTM in beide sessies tweede. Twee andere DTM-rookies waren ook in een goede bui: Marius Zug (GER), op 19-jarige leeftijd de jongste coureur in het veld, zette in de tweede training de vierde snelste tijd neer in de Attempto Audi, terwijl de Braziliaan Felipe Fraga vijfde werd in de Red Bull Ferrari. Fraga's teamgenoot, rally-superster Sébastien Loeb, die voor het eerst deelnam aan de DTM, noteerde in de tweede oefensessie de twaalfde plaats als zijn beste resultaat.

De eerste twee van de 16 DTM-races van het nieuwe seizoen vinden dit weekend plaats in Portimão. De race start op zaterdag en zondag om 13:30 uur. ProSieben zendt op zaterdag vanaf 12.30 uur live uit in Duitstalige landen.m. en op zondag vanaf 13.00 uur.m. CEST, ServusTV streamt de internationale feed live vanaf 13.m. CEST op ServusTV On en alle DTM-sessies zijn ook te zien op grid.dtm.com en het eigen YouTube-kanaal van de DTM.

Uitslag Portimao eerste vrije training

Uitslag Portimao tweede vrije training

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS