DTM

DTM neemt de raceserie "Touring Car Classics" over: "Coureurs, teams en publiek kunnen zich verheugen op hoogwaardige evenementen"

Uitgegeven door Peter Vader • 19 december 2021 19:52 • Print artikel

MüNCHEN - Een schokkende mededeling in de historische autosport: de DTM-organisatie ITR neemt de 'Touring Car Classics' (TWC) over, de eerste raceserie voor klassieke DTM-toerwagens uit de jaren tachtig en negentig. De TWC, die in 2015 werd geïntroduceerd en waarvan ITR de rechten nu volledig heeft overgenomen, wordt zo samengevoegd met DTM Classic, een van de vijf pijlers van het DTM-platform naast het topevenement DTM, de DTM Trophy junior series, DTM Esports en het toekomstgerichte DTM Electric.

Overname_DTM_Classic_van_de_raceserie_Touring_Car_Classics

Voor het eerst worden in het seizoen 2022 twee onafhankelijke DTM Classic-series verreden: de DTM Classic Cup voor toerwagens van 1984 tot 2007 en de DTM Classic DRM Cup met racewagens uit het voormalige Duitse racekampioenschap van 1972 tot 1981. De DTM heet alle eerdere deelnemers van de TWC van harte welkom in de DTM-raceserie. Terwijl de DTM Classic DRM Cup zal blijven worden gehouden op de traditionele circuits van Imola, Nürburgring en Red Bull Ring, zal de DTM Classic Cup worden uitgebreid met evenementen op de DEKRA Lausitzring Turn 1, Norisring, Spa-Francorchamps en Hockenheim. Er is bovendien een evenement gepland als onderdeel van de traditionele AvD Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring.

"We zijn verheugd dat we de vorige TWC-deelnemers een nieuw, toppodium op het DTM-platform kunnen bieden", zegt Peter Oberndorfer, de DTM Classic Series Manager. "De overname van TWC is een overwinning voor iedereen, voor de deelnemers en voor de toeschouwers, maar ook voor de ITR. Grotere grids, nog beter entertainment voor onze fans van alle generaties en de klassiekers zijn waar ze vandaan kwamen: in de DTM." Frederic Elsner, Director Event & Operations bij ITR, voegt toe: "De overname van TWC is een weloverwogen stap in de verdere ontwikkeling van de klassieke autosport op ons DTM-platform. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat alle deelnemers zich op hun gemak voelen in de DTM-omgeving en dat de fans kunnen uitkijken naar geweldige autosport met fascinerende raceauto's."

Ook Michael Thier, organisator van de vorige Toerwagenklassiekers, is overtuigd van de nieuwste ontwikkeling: "Een goede oplossing voor coureurs en teams was voor mij van groot belang, daarom ben ik ook met overtuiging voor deze stap opgekomen. Nu is er planningszekerheid. Coureurs en teams kunnen zich verheugen op hoogwaardige evenementen en een enthousiast publiek als onderdeel van de DTM."

Meer informatie over de DTM Classic is te vinden op internet bij dtm.com/de/dtm-classic. Inschrijven voor beide DTM Classic Cups is al mogelijk en tot 15 januari 2022 zijn er zelfs bijzonder gunstige early bird registratierechten.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS