Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

"Als we in augustus en september niet kunnen racen, zullen we het seizoen opofferen"

Uitgegeven door Bart • 4 mei 2020 17:09

De FIA Formule E heeft op de officiële kalender van het seizoen 2019/2020 geen races meer staan. Het seizoen van de volledig elektrische klasse zou in juli eindigen met races in New York en Londen, maar beide races zijn vanwege het coronavirus al gecanceld. Volgens medeoprichter en directeur Alejandro Agag kan het lopende seizoen wel eens helemaal niet meer hervat worden.

Formule E


Alles heeft te maken met de toewijzing als officieel FIA-kampioenschap. Vanaf het seizoen 2020-2021 krijgt de elektrische klasse deze status en daar is Agag veel aan gelegen. "Als we in augustus en september niet kunnen racen, denk ik niet dat we daarna nog gaan racen", zo geeft de Spanjaard aan in gesprek met Autosport.com. "Dan zullen we het huidige seizoen opofferen en in december met het seizoen 2020/2021 beginnen."

"Met alle vraagtekens en onduidelijkheid lijkt het mij onwaarschijnlijk dat we nog een race gaan rijden", zo vervolgt Agag. "We leven in vreemde tijden en nu een race houden zou nog vreemder zijn. Wellicht kunnen we in augustus of september nog twee tot vier races houden. Als dat zo is, zijn we daar heel tevreden mee. Maar na september zullen we niet meer racen. Dan gaan we ons richten op seizoen 7."

In diverse steden rijdt de Formule E in het centrum van het stad en dat lijkt helemaal ondenkbaar. Daarom wordt gedacht aan een herintrede van Berlijn waar de Formule E eerder op het vliegveld Tempelhof heeft gereden. Een andere optie is Zuid-Korea, omdat het coronavirus daar al beter onder controle is.

Wij weten nog wel een goede optie voor de Formule E! In Eindhoven!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS