Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Racewinnaar António Félix da Costa is gediskwalificeerd voor Misano-ronde 6 ABB FIA Formula E

Uitgegeven door Peter Vader • 14 april 2024 10:01

Misano E-Prix-racewinnaar António Félix da Costa is gediskwalificeerd voor ronde 6 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap omdat de gasklepveer niet conform het reglement was, zo bleek uit een technische controle door de FIA na afloop van de race. Kort nadat de beslissing was genomen, maakte het TAG Heuer Porsche Formula E Team bekend in beroep te willen gaan tegen de beslissing van de FIA en evalueert het verdere stappen. António Félix da Costa zal er niet blij mee zijn omdat zijn positie als Porsche Formula E-fabrieksrijder momenteel nogal onder druk schijnt te staan vanwege achterblijvende prestaties.

Antonio_Felix_Da_Costa_portretAntonio Felix Da Costa

Race 7 op zondag 14 april begint om 15:03 uur CEST. De kwalificatie begon om 10:20 uur CEST. De Formule E racet op een kortere versie van 3,381 kilometer van het Misano World Circuit Marco Simoncelli, dat is ontworpen voor motorfietsen en vernoemd naar de Italiaanse MotoGP-legende. Het klassieke racecircuit aan de Adriatische Zee is inmiddels het langste op de Formule E-kalender van 2024. Het beschikt over 14 bochten en, voor Formule E-normen, veel hogesnelheidsgedeelten. Dit maakt energiebeheer des te belangrijker, wat een goed voorteken is voor een opwindende race.

Porsche 99X Electric

Foto's: Porsche NewsroomBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS