Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nissan Formula E Team gaat voor het podium bij eerste Misano E-Prix

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 13 april 2024 03:22

Het Nissan Formula E Team zet alles op alles om de sterke resultaten van de afgelopen races voort te zetten. Het ABB FIA Formula E World Championship reist af naar het Misano World Circuit Marco Simoncelli voor de races 6 en 7 van seizoen 10.

Oliver Rowland presteerde goed in Diriyah, São Paulo en de thuisrace voor het team in Tokio, met twee polepositions en drie keer achter elkaar een podiumplaats. Daarom gaat het team vol vertrouwen naar de eerste Misano E-Prix.

Rowland

Hoewel het Italiaanse circuit beslist voor nieuwe uitdagingen zal zorgen, heeft het team laten zien dat de snelheid er goed in zit. Ook Sacha Fenestraz had een goed tempo in Tokio. Tijdens de race klom hij maar liefst negen posities en reed daarmee bijna in de punten.

Het reguliere circuit van Misano is voor de Formula E iets aangepast, vooral in de eerste sector en met de toevoeging van een chicane in plaats van de snelle rechterbocht op het tweede rechte stuk. Zo is een 3,381 kilometer lang circuit ontstaan dat de coureurs en teams op een andere manier uitdaagt dan de andere circuits. De veelal hoge snelheden op het veertien bochten tellende circuit bieden veel inhaalmogelijkheden en het energiebeheer zal een grote rol spelen.

Het weekend aan de Adriatische kust heeft ook een FP0-sessie, die jonge coureurs de gelegenheid biedt om kennis te maken met de Formula E-auto’s. Caio Collet, reserve- en simulatorcoureur van het Nissan Formula E Team, doet tijdens die FP0-sessie zijn eerste praktijkervaringen op in de Nissan e-4ORCE 04. Hij heeft echter al de nodige uren in de simulator achter de rug.

De actie op het circuit start met de kwalificatie op zowel zaterdag als zondag om 10.20 uur en de E-Prix vindt plaats om 15.00 uur.

Tommaso Volpe, managing director en teambaas Nissan Formula E Team: "De afgelopen drie races hebben we sterk gepresteerd, in het bijzonder Oli met zijn drie podiumplaatsen. We hebben veel punten gescoord en een goed tempo laten zien. Onze auto presteert goed op verschillende soorten circuits. De snelheid is er, wat ons goede hoop geeft voor Misano, dat nieuwe uitdagingen biedt. Het is een circuit zoals we dat dit jaar nog niet hebben gehad: het is breed en heeft snelle stukken. Energiebeheer is voor alle teams van groot belang. We moeten zoeken naar de balans tussen snelheid en efficiëntie en dat is nooit makkelijk. In dit kampioenschap is het moeilijk om consistent te zijn, maar we zullen een manier vinden en de goede resultaten voortzetten."

Oliver Rowland, coureur Nissan Formula E Team: "Dit weekend biedt een ander soort uitdaging dan we tot nu toe hebben gehad in dit seizoen. We hebben een aantal geweldige weken achter de rug, met drie races en net zo veel podiumplaatsen. Dat heeft de verwachtingen van ons als team overtroffen. Dat momentum moeten we zien vast te houden. Zeker in de kwalificaties hebben we sterk gepresteerd, maar we moeten het echt per race bekijken en blijven focussen op de taak die voor ons ligt. Ook moeten we onze auto blijven optimaliseren voor de diverse soorten circuits. Dat is lastig, maar belangrijk als we vooraan willen blijven meedoen."

Fenestraz

Sacha Fenestraz, coureur Nissan Formula E Team: "Voor mij was de start van het seizoen lastig. Als team hadden we het de eerste twee races moeilijk, maar dat hebben we grotendeels opgelost en het tempo is al veel beter. Ik heb zelf wat fouten gemaakt en doordat het veld in de Formula E dicht op elkaar rijdt, heeft mij dat enkele mooie kansen gekost. Maar we zijn blij met ons huidige racetempo. Nu ligt mijn focus op het rijden van een sterk weekend, van start tot finish, en het weer meedoen aan de top van het veld. Het circuit van Misano ziet er interessant uit. We verwachten dat het energiebeheer een uitdaging wordt en dat maakt het niet makkelijk dit weekend. Maar we gaan ervoor om belangrijke punten te scoren. We blijven gefocust en geven alles!"

Caio Collet, reserve- en simulatorcoureur Nissan Formula E Team: "Ik kijk heel erg uit naar FP0 en de rest van het weekend met het team. Ik heb al veel simulatorwerk gedaan en ben blij dat ik nu in de echte auto kan stappen. Ik ben benieuwd hoe hij rijdt ten opzichte van de simulator. Het wordt voor mij een belangrijke ervaring en hopelijk kan ik ook het team verder helpen. FP0 biedt ook een extra kans om het circuit en bijbehorende afstelling te leren kennen, voordat Oli en Sacha de baan op gaan voor FP1. Ik kijk erg uit naar deze kans."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS