Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Cupra en Playseat® bundelen hun krachten en bieden de adrenaline en emotie van een Formule E-coureur

Uitgegeven door Deni Volkers • 15 maart 2024 15:09

CUPRA toont haar voortdurende ambitie om het bereik van elektrisch racen te vergroten en heeft de Playseat® PRO CUPRA Racing Formula E onthuld, een resultaat van de samenwerking van het merk met Playseat. De simulatorcockpit bootst een echte autostoel na en laat gamers dezelfde emoties voelen als professionele autocoureurs of F1-piloten. Beide merken delen hightech en design om racefans de ultieme rijervaring te bieden.

Playseat en Cupra

De officiële CUPRA gelicenseerde editie van de nieuwe Playseat® PRO CUPRA Racing Formula E is samen met de coureurs en teams ontwikkeld en is ontworpen om de opwinding van het rijden in een echte Formule E-auto exact na te bootsen - de lage, hellende rijpositie biedt een niveau van immersie dat superieur is aan elk ander simulatieplatform.

"De wereld van de autosport verandert snel, op weg naar een veel duurzamer tijdperk vol uitdagingen en innovaties, waarin CUPRA een sleutelrol speelt", zegt Ignasi Prieto, global marketing director van SEAT en CUPRA. "Vandaag nemen we deel aan een van de meest iconische racecompetities: Formule E, en onze fans zijn een enorme steun. Met deze samenwerking met Playseat willen we ze dichter bij het CUPRA-team brengen door ze de kans te bieden de sensatie van een echte autocoureur te voelen."

De Playseat® PRO CUPRA Racing Formula E belichaamt het onverschrokken karakter van een nieuwe generatie gamers die op zoek zijn naar adrenaline en emoties achter het stuur. Dankzij het Playseat® Forcelock-systeem kunnen er in de cockpit van de racesimulator extreme krachten worden uitgeoefend op het frame van de stoel zonder dat deze doorbuigt. Dit gepatenteerde systeem is jarenlang getest en geperfectioneerd onder de zwaarste omstandigheden in professionele omgevingen.

De simulatorcockpit is gemaakt van hoogwaardige materialen, met een robuuste en stabiele metalen structuur en een comfortabele, responsieve en unieke zitting. Hij is bekleed met het officiële matte kleurenschema, logo's en stickers van het CUPRA Racing Formule E-team. De stoelen zijn bekleed met zwart vinyl met een hoogwaardige lederlook, geschikt voor vele uren racen.

Playseat en Cupra

Playseat® videogame seats zijn ontworpen voor gamers om thuis te genieten van het realisme van een virtuele competitie terwijl ze hun vaardigheden verbeteren. De Playseat® PRO CUPRA Racing Formula E is compatibel met alle consoles en pc's, en met alle stuurwielen en pedalen, zodat gamers de adrenaline kunnen ervaren van het besturen van de CUPRA Tavascan en CUPRA Formentor VZ5, die sinds 2023 beschikbaar zijn in de virtuele racewereld van Forza Horizon 5. Gamers kunnen kiezen voor pure verbrandingsprestaties of directe elektrische kracht om de uitdagingen van de game aan te gaan, waarbij ze een exclusief CUPRA Race-pak kunnen vrijspelen. Met de simulator kunnen spelers hun Forza Horizon 5-ervaring naar een heel andere dimensie tillen.

Deze samenwerking onderstreept CUPRA's toewijding aan het verleggen van grenzen en het uitdagen van de status quo, waardoor spelers de kans krijgen om emotie te omarmen en hun spel opnieuw te definiëren terwijl ze de sensatie van Formule E ervaren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS