Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nyck de Vries 'positief' ondanks P17 en P15 in Diriyah: "We maken kleine stappen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 januari 2024 11:46

Nyck de Vries heeft zijn tweede Eprix-weekend als Mahindra-coureur achter de rug. In de Saoedische stad Diriyah startte de Friese coureur aan zijn tweede weekend als comeback-kid in de Formule E. De Vries eindigde in de eerste race van het weekend op P17. Tijdens de tweede race verliep het iets succesvoller voor de 28-jarige coureur uit Uitwellingerga. In deze manche eindigde hij P15. Ondanks de tegenvallende resultaten op de baan, spreekt De Vries over een ‘positief’ weekend.

Nyck de Vries Formule E

Het tweede Formule E-weekend werd verreden in Diriyah. Op het snelle, vloeiende stratencircuit van 2,5 km zijn de inhaalmogelijkheden vaak schaars, waardoor nog meer nadruk wordt gelegd op een goede kwalificatiesessie om resultaten te behalen in elk van de twee E-Prix, iets waar zowel De Vries als teamgenoot Eduardo Mortara niet in slaagde.

“Ik denk dat het weer een positief weekend was. Uiteraard zijn we nog niet waar we willen zijn, maar ik heb wel het gevoel dat we vooruitgang boeken”, vertelt de voormalig AlphaTauri-coureur in een persbericht van zijn team Mahindra. “Hoewel het kleine stappen zijn, zijn ze allemaal belangrijk en maken ze deel uit van het proces van het bouwen van een solide basis. We moeten het werk dat we vanaf hier doen gewoon voortzetten.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS