Formule 1

Gaan de Formule 1 en Formula E in 2020 nog racen? "Ik gok dat de kans 50-50 is, maar nogmaals, wie weet het?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 mei 2020 10:28

Formula E-directeur Alejandro Agag denkt dat de kans 50-50 is dat zowel de Formule 1 als de FIA Formule E in 2020 nog in actie gaan komen. De Formula E heeft dit seizoen 2019/2020 al vijf ronden kunnen rijden en de Formule 1 is helemaal niet van start gegaan vanwege het Coronavirus. Formule 1-directeur Chase Carey is positief gestemd dat er vanaf juli gereden kan worden en het seizoen met de Grand Prix van Oostenrijk gestart kan worden. Agag is wat minder positief. “We gaan hetzelfde proberen”, zegt de Spanjaard tegen Reuters.

Formula E opschorten seizoen Covid-19

“We gaan proberen wat races achter gesloten deuren te houden. Ik gok dat de kans 50-50 is. Hetzelfde voor ons geldt als voor de F1”, aldus Agag. De Formula E heeft door een overlap van twee jaren (2019-2020), nog zeven ronden te gaan tot het einde van het seizoen. De Formule 1 probeert nu een korter seizoen samen te stellen. Net als de Formule 1 probeert de elektrische klasse ‘out-of-the-box’ te denken.

“We gaan proberen er het beste van te maken, met tenminste meer dan twee of drie races op een gesloten circuit”, aldus de Spanjaard. “Ik denk dat het mogelijk moet zijn in de maand augustus. Maar nogmaals, wie weet het? Ik denk dat 90 procent van de wedstrijden in Europa gaat plaatsvinden. We hebben nog een optie buiten Europa waar we momenteel naar kijken, dat idee leeft nog steeds, maar we gaan daarover in een later stadium een definitief besluit nemen.”

“Zijn de grenzen open? We weten het niet. Is de quarantaineperiode nog steeds van toepassing als je naar een bepaalde plek gaat? We weten het gewoon nog niet. Dus zou ik proberen wat de Formule 1 doet, maar ik ben niet zeker of het werkelijk haalbaar is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS