Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nissan zet zich in voor Formule E GEN4 en versterkt daarmee zijn plannen voor Elektrificatie Ambitie 2030

Uitgegeven door HJ van Keulen • 29 maart 2024 09:04

YOKOHAMA, Japan - Nissan kondigde aan dat het tot ten minste 2030 deelneemt aan het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap, waarmee het zijn plannen voor elektrificatie in het kader van Ambition 2030 kracht bijzet. De GEN4-technologie van de Formule E, die loopt van seizoen 13 (2026/27) tot seizoen 16 (2029/30), zal de meest geavanceerde tot nu toe zijn en zal de status van de serie als 's werelds meest innovatieve laboratorium voor elektrische mobiliteitsoplossingen voortzetten.

Nissan zet zich in voor Formule E GEN4 en versterkt daarmee zijn plannen voor Elektrificatie Ambitie 2030

Tijdens een persconferentie in Tokio, voorafgaand aan de allereerste Formule E-race in Japan, ondertekende directeur en teambaas Tommaso Volpe van het Nissan Formula E Team het officiŽle registratiedocument voor autofabrikanten in het FIA Formule E-wereldkampioenschap voor de seizoenen 13 (2026/27) tot en met 16 (2029/30), samen met FIA Senior Circuit Sport Director Marek Nawarecki en in aanwezigheid van Formula E Chief Executive Officer Jeff Dodds. De overeenkomst bekrachtigt de toewijding van Nissan als fabrikant aan GEN4 van de sport en wordt de eerste bevestigde constructeur voor deelname aan het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap tot 2030.

Met deze beslissing zal Nissans betrokkenheid bij de Formule E minstens 12 jaar duren, waardoor het de langste betrokkenheid van het bedrijf bij een FIA-wereldkampioenschap wordt.

De Formule E is de perfecte omgeving voor Nissan om zijn technologie voor elektrische auto's te ontwikkelen en zichzelf te testen tegen de zwaarste concurrentie. Deze overeenkomst markeert nog een mijlpaal op weg naar Nissans Ambition 2030 - een langetermijnplan om een echte geŽlektrificeerde autofabrikant te worden. Het programma plaatst elektrificatie in de kern van de langetermijnstrategie van het bedrijf en zal ervoor zorgen dat Nissan 34 geŽlektrificeerde modellen introduceert tussen het fiscale jaar 2024 en 2030 om alle segmenten te dekken, waarbij de modellenmix van geŽlektrificeerde voertuigen naar verwachting 40% wereldwijd zal uitmaken in het fiscale jaar 2026 en zal stijgen naar 60% aan het einde van het decennium.

Nissans Ambition 2030

Nissans betrokkenheid bij de volgende generatie van de Formule E bevestigt de toewijding aan baanbrekend duurzaam racen, in lijn met de bredere milieudoelstellingen. De GEN4-technologie omvat geavanceerde functies, zoals verbeterde energie-efficiŽntie met een regeneratievermogen tot 700 kW, een verhoogd vermogen tot 600 kW en veiligheidsinnovaties, die een belangrijke stap voorwaarts betekenen in de racetechnologie voor elektrische voertuigen. Nissan, de FIA en de Formule E delen dezelfde visie op het gebied van elektrificatie, waardoor deze overeenkomst een belangrijke mijlpaal is en een natuurlijke volgende stap voor de toekomst van de elektrische autosport.

Nissan, de FIA en de Formule E delen dezelfde visie op het gebied van elektrificatie, waardoor deze overeenkomst een belangrijke mijlpaal is en een natuurlijke volgende stap voor de toekomst van de elektrische autosport.

Sinds Nissan zich aan het begin van seizoen 5 bij de sport heeft aangesloten, heeft het zich voortdurend ingezet om de activiteiten in de Formule E uit te breiden en verder succes te boeken. Een voorbeeld hiervan is de recente verhuizing van het hoofdkantoor van het Nissan Formule E-team naar Parijs, waardoor het toegang kreeg tot de best mogelijke faciliteiten.

Nissans Ambition 2030

Als wereldwijd merk is Nissan actief in elk land op de huidige Formule E-kalender en gebruikt het de serie om EV-technologie over de hele wereld te promoten. Daarnaast heeft Nissan ook verschillende Research & Development-centra verspreid over 16 markten, meerdere productiefabrieken in 13 markten en ontwerpstudio's in 5 markten, ter ondersteuning van de grote aanwezigheid van het merk in de gebieden die door de serie worden bezocht. De verbintenis met de Formule E tot 2030 bewijst hoe belangrijk dit FIA-wereldkampioenschap is voor Nissan wereldwijd en de rol die het speelt in de toewijding van het bedrijf om elektrische voertuigen toegankelijk te maken voor iedereen, overal, en voor een schonere, veiligere en meer inclusieve wereld.

Makoto Uchida, CEO van Nissan Motor Corporation: "We zijn erg blij dat we onze betrokkenheid bij de Formule E kunnen voortzetten tot 2030. Naast spanning en spektakel op het circuit voor onze fans, zal onze deelname aan de serie een belangrijke bijdrage leveren aan onze doelen op het gebied van elektrificatie zoals uiteengezet in onze Ambition 2030-plannen. De technologische doorbraken die we op het circuit maken, bieden geweldige inzichten voor de ontwikkeling van onze toekomstige producten. We vinden het geweldig om te zien hoe de toekomst van elektrisch racen zich ontvouwt en om te blijven werken aan een duurzame wereld voor iedereen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS