Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

"Winnen in Monaco was een van de meest bijzondere momenten uit mijn carrière"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 25 april 2024 21:01

Jaguar TCS Racing leidt op dit moment het kampioenschap met een score van 128 punten. Coureurs Nick Cassidy en Mitch Evans staan in het rijdersklassement op respectievelijk de vierde en zevende plaats. Tijdens de komende E-Prix keren Nick en Mitch, beide inwoners van Monaco, terug naar het F1-stratencircuit in Monte Carlo waar zij vorig seizoen respectievelijk als eerste en tweede eindigden – waarmee met de Jaguar aandrijflijn een één-tweetje werd veiliggesteld. Jaguar TCS Racing houdt op vrijdag 26 april om 15.00 uur een persconferentie in Emotion Club. De 2024 Monaco E-Prix start op zaterdag 27 april om 15:03 uur.

Mitch Evans - Jaguar TCS Racing

James Barclay, Managing Director, JLR Motorsport en Jaguar TCS Racing Team Principal: “De E-Prix van Monaco is een van de meest verwachte races op de Formule E-kalender en zonder twijfel een sportief hoogtepunt voor alle motorsportfans. Het is een race waar iedereen naar uitkijkt en succesvol in wil zijn, gezien de geschiedenis van het vorstendom in de autosport en zijn iconische status. Het circuit is perfect voor Formule E en we hebben de afgelopen jaren een aantal fenomenale races gezien. Het is ook een fantastische achtergrond om samen te komen met onze partners en gasten in een arena die onze sport en de toekomst van mobiliteit op de best mogelijke manier laat zien.”

“Monaco is echter een uitdagende race. De kwalificatie is heel belangrijk, een goede racestrategie is van vitaal belang omdat het circuit energiegevoelig is en inhalen is heel goed mogelijk. Het kampioenschap is krap aan de top, dus het is belangrijk dat we dit weekend alle elementen op orde hebben om een sterk resultaat neer te zetten.”

Jaguar TCS Racing - Mitch Evans - Nick Cassidy

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-coureur, #9: “Monaco is als een thuisrace voor mij. Ik kan me geen betere achtergrond voor een autosportrace voorstellen, hoewel het circuit behoorlijk onvergeeflijk is en op sommige plaatsen erg uitdagend kan zijn. Vorig seizoen behaalde ik hier een sterk resultaat door tweede te worden en het podium te delen met Nick. We hopen dat we dit seizoen opnieuw het podium kunnen veroveren met Jaguars.”

Nick Cassidy, Jaguar TCS Racing-coureur, #37: “Monaco is altijd een speciaal evenement op de kalender voor ons als coureurs. Vorig jaar winnen in Monaco was een van de meest bijzondere momenten uit mijn carrière. Het is een iconische locatie en echt een ongelooflijk circuit om op te racen. Na de prestaties van vorig jaar weet ik dat de Jaguar-aandrijflijn het goed doet op dit circuit. Ik hoop dat ik in seizoen 10 weer een nette race kan rijden in de krappe straten van Monaco, zodat ik kan blijven meedoen in de top van het kampioenschap.”

Nick Cassidy - Jaguar TCS Racing

Jaguar TCS Racing na race 6 en 7: P1 (128 punten)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS