Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Het iconische Lola keert samen met Yamaha terug in wereldwijde autosport: ďEen fantastisch platformĒ

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 maart 2024 13:00

Lola keert terug in een topklasse in de autosport. Ze doen geen poging om terug te keren in de Formule 1, maar rijden vanaf volgend seizoen in de elektrische Formule E-klasse. Lola heeft een meerjarige technische deal gesloten met Yamaha in het voorzien van de aandrijflijn.

Lola Yamaha Formule E

Het iconische en wereldwijd gerenommeerde autosportmerk, dat meer dan 500 overwinningen heeft gescoord in verschillende raceklassen, werkt samen met Yamaha aan de ontwikkeling en levering van een aandrijflijn om te kunnen concurreren in de Formule E.

Mark Preston, de directeur van Lola laat in een persbericht van de Formule E weten dat ze opgelucht zijn dit nieuw nu bekend te maken. Daarnaast draagt de toetreding tot de Formule E bij aan hun toekomstvisie: ďWe zijn blij onze deelname aan de Formule E te kunnen bevestigen. Voor ons is dit meer dan alleen een kans om Lola weer op het circuit te brengen; het is ook een fantastisch platform voor technologische ontwikkeling. Lola Cars heeft een rijke geschiedenis van succes op het gebied van chassis en aerodynamisch ontwerp. Dit project zal ons in staat stellen een uniek geŽlektrificeerd platform te creŽren met een softwarefocus als kern om een basis te bieden voor Lolaís bredere plannen bij het definiŽren van de toekomst van de autosporttechnologie.Ē

Ook Heiji Maruyama, Managing Executive Officer en directeur van Yamaha, is blij met de samensmelting van de twee iconische namen: "Yamaha Motor Company versnelt het onderzoek en de ontwikkeling van verschillende technologieŽn die bijdragen aan duurzaamheid. Als technische partner hopen we meer geavanceerde energiebeheertechnologieŽn te verwerven via het hoogste niveau van elektrisch racen in de Formule E. We delen ook Lola's nieuwe filosofie van duurzame autosport en we zijn erg blij en vereerd om deze samenwerking met hen aan te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS