Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Robin Frijns grijpt net naast Formule E pole position in Diriyah, Oliver Rowland op pole

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 januari 2024 14:00

Oliver Rowland reed in de kwalificatie van de tweede Saoedische Eprix van het weekend naar pole position. In de spannende kwalificatie hield de Britse Nissan-coureur de Nederlander Robin Frijns achter zich. Nyck de Vries reed in groep A naar de negende positie en mocht dus niet naar de duels.

Formule E Robin Frijns Nyck de Vries

In groep A kwam Sacha Fenestraz als snelste coureur bovendrijven. De Frans-Argentijnse coureur was in zijn Nissan bijna anderhalve tiende sneller dan Envision-coureur Robin Frijns. Hij hield op zijn beurt DS Penske-duo Jean-Eric Vergne en Stoffel Vandoorne achter zich. Deze vier coureurs mochten door naar de duels. Pascal Wehrlein miste de duels net en eindigde op P5. Nyck de Vries maakt gedurende de eerste twee weekenden kleine stappen. Hij kwalificeerde zich in groep A op de negende positie.

In de groep B was er ook een Nissan-coureur de snelste. De rapste tijd werd gereden door Oliver Rowland, die bijna drie tienden liet op Nick Cassidy en Jake Hughes. Ook Jehan Daruvala mocht door naar de duels. Sebastian Buemi greep net naast en plekje in de duels, maar kon deze toch niet rijden. In de laatste seconden van de sessie crashte hij namelijk hard in de muur.

In de kwartfinale namen Frijns en Vergne het tegen elkaar op. De Nederlander versloeg de Fransman met enig gemak. Ook Stoffel Vandoorne, Nick Cassidy en Oliver Rowland mochten door naar de halve finale. In deze shoot-out nam Frijns het op tegen Vandoorne en versloeg hij de Belg met een verschil van ruim twee tienden. In de finale nam de Limburger het op tegen Oliver Rowland. In de spannende shoot-out moest Frijns zijn meerdere erkennen in Rowland. Frijns start de race vanavond op P2. Deze start om 18.00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen op Ziggo Sport en Eurosport.

Formula e kwalificatie Saudi-arabia

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS