Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

2024 ABB FIA Formule E Race 4 São Paulo: Jaguar TCS Racing: "Een keerpunt"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 maart 2024 01:10

Jaguar TCS Racing leidt op dit moment het kampioenschap met een score van 78 punten. Coureurs Nick Cassidy en Mitch Evans staan in het rijderskampioenschap op respectievelijk de eerste en vijfde plaats.

Nick Cassidy


Gezien de goede resultaten van het team bij de race van São Paulo vorig jaar begint Jaguar TCS Racing vol optimisme aan het raceweekend en zet het team alles op alles om de koppositie in het klassement te versterken. De Jaguar I-TYPE 6 heeft eerder al laten zien waartoe de auto op het circuit van São Paolo in staat is en het doel is om dat dit jaar minstens te evenaren.

De 2024 São Paulo E-Prix gaat van start om 14.30 uur lokale tijd (18.30 uur Nederlandse tijd).

James Barclay, Managing Director, JLR Motorsport en Jaguar TCS Racing Team Principal: "Op weg naar São Paulo staan we in een geweldige positie, bovenaan in de tussenstand van het wereldkampioenschap voor teams en coureurs. Het is een heel positief begin van het seizoen 2024, maar in dit extreem competitieve wereldkampioenschap beseffen we heel goed dat dit nog maar het begin is. We hebben veel positieve punten en motivatie uit de eerste drie races gehaald, maar we hebben de onderbreking in de racekalender ook kunnen gebruiken om te hergroeperen en onze lessen te ontleden terwijl we ons voorbereiden op onze terugkeer op het circuit in Brazilië.

"São Paulo is een prachtige stad en circuit, waar we als team goede herinneringen aan hebben. Vorig jaar was de eerste en derde plaats, met alle drie de podiumplaatsen bezet door Jaguar aandrijflijnen, een belangrijke mijlpaal voor ons allemaal. Feestvieren met de
Braziliaanse fans die gek zijn op hun autosport was ook ongelooflijk. We hebben gezien hoe competitief dit seizoen gaat worden en we weten dat het voor alle teams en coureurs erg spannend gaat worden, maar we zien de race met optimisme tegemoet en zullen ons best doen om voor punten en podiumplaatsen te vechten."

Mitch Evans


Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-coureur, #9: "São Paulo was mijn eerste overwinning van 2023 en een keerpunt in het seizoen, want toen begonnen we echt momentum op te bouwen als team. Het circuit vloeit echt lekker en is een geweldig stratencircuit. De Braziliaanse fans zorgen ook altijd voor een fantastische sfeer. São Paulo is voor mij een geweldige kans om meer cruciale punten voor het team te verdienen en het gat in het coureurskampioenschap te dichten."

Nick Cassidy, Jaguar TCS Racing-coureur, #37: "Ik heb een droomstart gehad in seizoen 10, drie podiumplaatsen in drie races. Zoals we weten kan dit kampioenschap erg onvoorspelbaar zijn, maar ik wil mijn sterke vorm vasthouden. Vorig seizoen eindigde ik P2 in São Paulo achter Mitch. Ik weet hoe de Jaguar I-TYPE 6 aandrijflijn presteert op dit circuit en dat geeft me veel vertrouwen voor het weekend."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS