Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nick Cassidy wint tweede Eprix Diriyah, Robin Frijns pakt een mooie tweede plaats in Diriyah, Nyck de Vries P14

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 27 januari 2024 18:06

Nick Cassidy heeft de tweede E prix van dit weekeind gewonnen. In Saoedi-Arabië reed hij op een geweldige manier naar de overwinning toe. Robin Frijns was in een mooie tactische strijd verwikkeld met Cassidy en kwam net te kort om de overwinning te pakken. Oliver Rowland kwam als derde over de finish. Voor Nyck De Vries verliep deze race ook nog niet goed. Hij kwam als veertiende over de finish.

Nick Cassidy

Bij de start ontbrak er meteen al een opvallende naam. Sebastien Buemi crashte tijdens de kwalificatie en het lukte het team niet om de auto veilig aan de start te krijgen.

Oliver Rowland startte van pole, maar kreeg gelijk bij de start Robin Frijns in zijn nek. Rowland verdedigde wel, maar kon niet voorkomen dat Frijns de leiding van hem overnam. Na de eerste ronde was het Frijns voor Rowland en Nick Cassidy. Voor Dan Ticktum verliep de start ook niet naar behoren. Gelijk na de eerste ronde kon hij de pit opzoeken. Na contact moest hij binnen komen voor een nieuwe neus.

Nyck de Vries startte als zeventiende, schoof bij de start wel een plekje om, maar kon niet echt de weg naar voren vinden. Na de eerste rondes van de attackmode werd alles weer flink gehusseld. Nick Cassidy kwam hier door aan de leiding te liggen met achter zich aan Frijns. De twee mannen sloegen meteen een gat met Rowland en Jake Hughes. Dat de twee mannen vooraan een gat sloegen met de rest van het veld moesten ze later bekopen. Beide mannen kregen de instructies van het team om energie te sparen. Hierdoor konden Rowland en Hughes weer aan haken.

De laatste paar rondes zat de top drie echt binnen drie of veertiende van elkaar. De Nederlander keek zo af en toe nog wel even of hij de leiding kon overnemen, maar uiteindelijk nam hij genoegen met de tweede plaats. Beter de punten veilig stellen voor het nog lange seizoen. Cassidy wint voor Frijns en Rowland. Nyck De vries had wederom een zware race, hij startte als zeventiende en kwam als veertiende over de finish.

BEKIJK HIER DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE EPRIX

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS