Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nissan Formula E Team wil positieve vibe houden in thuisrace: Tokyo E-Prix

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 maart 2024 22:12

Het Nissan Formula E Team komt naar huis voor de allereerste Tokyo E-Prix ooit. Het team haalde dit seizoen al meerdere podiumplaatsen en reist geladen met vertrouwen naar Japan voor deze bij voorbaat historische race. De Tokyo E-Prix wordt zaterdag 30 maart gehouden op nog geen uur afstand van het Nissan-hoofdkantoor.

Nissan Formula E Team first Tokyo E-Prix


Rond de Tokyo E-Prix organiseert Nissan verschillende activiteiten om de thuisrace te vieren. Beide Nissan e-4ORCE 04 racers krijgen een unieke livery, speciaal voor deze gelegenheid, die de Japanse DNA van het team benadrukt. Bovendien zullen 3.000 Nissan-medewerkers, fans en gasten plaatsnemen op acht Nissan-tribunes. Daarnaast geeft Nissan een demonstratie op het circuit met onder meer de vorige generatie Formule E-racer, de Nissan LEAF Nismo RC (prototype) en de nieuwe Nissan ARIYA Nismo.

Achttien bochten
Deze eerste Formule E-race in Japan wordt verreden op het 2,582 kilometer lange stratencircuit rond het Tokyo International Exhibition Centre, beter bekend als Tokyo Big Sight. Dit circuit telt achttien bochten, waaronder een lastige eerste sector met veel langzame bochten, gevolgd door drie opmerkelijke rechte stukken, die alle elementen combineren van een sensationele en uitdagende race. De meeste inhaalacties worden verwacht bij bocht 10, 15 en 17.

Elf kimono’s
Om alle raceteams welkom te heten in Japan, zijn er elf verschillende kimono’s ontworpen door Nissan, als enige Japans merk in de Formula E, in samenwerking met de Japanse fashion designer Jun Nakamura. Hiermee benadrukt het merk het belang van ‘omotenashi’, wat staat voor oprechte gastvrijheid. De ontwerpen zijn gebaserd op de kleuren van elk team en iedere kimono is met de hand gemaakt. Hierbij is een combinatie van nieuwe technologie en ambachtelijk vakmanschap gebruikt. Leuk detail: er is een enkele rol stof gebruik voor de kimono’s, zonder dat er stof overbleef en werd weggegooid.

Vijfde seizoen
Deelname aan het Formula E World Championship is een pijler onder de elektrificatie-strategie van het merk. Nissan doet voor het vijfde seizoen mee en heeft zich als Official Race Partner verbonden aan de allereerste Tokyo E-Prix. De samenwerking benadrukt de ambitie en inzet van de fabrikant, gericht op innovatie in duurzaamheid.

Tommaso Volpe, Managing Director en teambaas Nissan Formula E Team: ‘We hebben sterk gepresteerd tijdens de laatste twee races. Dus mikken we in Tokyo op een volgend succes. Het wordt een geweldige dag, we gaan racen met talloze Nissan-fans op de tribunes en vlakbij ons hoofdkantoor. We hebben er enorm veel zin in en kunnen niet wachten om het speciale design van onze raceauto te onthullen!’

Sacha Fenestraz, coureur Nissan Formula E Team: ‘Dit is een soort thuiswedstrijd voor mij. Een groot deel van mijn racecarrière speelde zich af in Japan, dus ik vind het geweldig weer terug te zijn. Ik weet ook hoe enthousiast fans in Japan zijn, dat maakt deze race extra bijzonder.’

Oliver Roland, coureur Nissan Formula E Team: ‘Het was geweldig om in São Paulo op het podium te eindigen. Die positieve vibe houden we vast in Japan. Ik heb er diverse kartraces gereden en weet dat de fans heel bijzonder zijn. Dus ik kijk enorm uit naar deze race. Er is druk, maar alleen positieve druk die extra energie geeft. Het wordt een sensationele race voor het hele team.’

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS