Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

GŁnther wint de E prix van Tokyo. Nyck de Vries DNF, Robin Frijns in top 10 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 30 maart 2024 07:51

Maximilian GŁnther heeft de E-prix van Tokyo gewonnen. Oliver Rowland werd tweede en Jake Dennis kwam in de slotfase als derde over de finish. Robin Frijns wist deze keer wel punten binnen te slepen. Hij kwam als tiende over de streep, maar schoof nog twee plekken door. Norman Nato kreeg een penalty voor het contact met de Nederlander en Edoardo Mortara gebruikte aan het einde te veel energie, dus ook een penalty voor hem. Voor Nyck de Vries kwam de race tot een vroegtijdig einde. Er was contact tussen hem en Lucas Di Grassi en hij moest zijn auto in de pit stil zetten.

Maximilian GŁnther

Oliver Rowland startte van pole en wist de leiding te behouden. Edoardo Mortara probeerde het wel gelijk vanaf de tweede positie, maar het lukte hem niet om er voorbij te komen. Jake Dennis en Maximilian GŁnther volgden op plek drie en vier. Robin Frijns startte als tiende en schoof bij de start twee plekken door naar de achtste positie. Nyck de Vries kwam van de twaalfde en bij de start bleef hij op deze positie zitten. Vooraan bleef het een beetje stuivertje wisselen, ook door het pakken van de attack mode. Rowland bleef tot halverwege de race het constantste aan de leiding.

In ronde 23 kwam er een safetycar op de baan. Mitch Evans had veel schade en ook Nyck de Vries en Lucas Di Grassi stonden in de pits. Evans kon doorrijden, maar voor De Vries en Di Grassi was dit einde race. Na twee rondes was alles weer opgeruimd en werd de race weer hervat. Rowland ging op dat moment nog aan de leiding direct gevolgd door Gunther, Edoardo Mortara en Antonio Felix Dacosta. GŁnther wist na een mooie strijd Rowland in te halen voor de leiding in de wedstrijd. Daarachter probeerde Da Costa zijn opponent Mortara van de derde positie te stoten, maar het was Jake Dennis die er uit eindelijk met die positie vandoor ging. Frijns kwam aan het einde van de race nog in contact met Norman Nato. Hierdoor viel de Nederlander terug naar de tiende positie. Nato werd voor zijn actie bestraft met een vijf seconden penalty. Edoardo Mortara die op dat moment vierde lag werd na de race ook teruggezet in verband met het overconsumeren van energie. GŁnther wint voor Rowland en Dennis. Robin Frijns plaats acht.

Uitslag Fia E Prix Tokyo

1  Gunther M. Maserati MSG Racing    53:34.665
2 Rowland O. Nissan Formula E Team +0.755
3 Dennis J. Andretti Global . +1.405
4 da Costa A. F. TAG Heuer Porsche FE +1.822
5 Wehrlein P. TAG Heuer Porsche FE +3.897
6 Mortara E. Mahindra Racing Formula +4.354 * Penalty
7 Muller N. ABT Cupra FE Team +4.983
8 Cassidy N. Jaguar TCS Racing +5.542
9 Frijns R. Envision Racing +5.929
10 Camara S. S ERT Formula E Team +6.504
11 Fenestraz S. Nissan Formula E Team +7.016
12 Vergne J. DS Penske +7.583
13 Buemi S. Envision Racing +8.467
14 Hughes J. Neom McLaren FE Team +8.859
15 Evans M. Jaguar TCS Racing +9.316
16 Nato N Andretti Global +9.573
17 Vandoorne S DS Penske +9.735
18 Daruvala J. Maserati MSG Racing +15.096
19 Ticktum D. ERT Formula E Team +49.418
20 Bird S. Neom McLaren FE Team +1 l.
21 Di Grassi L. ABT Cupra FE Team DNF
22 de Vries N. Mahindra Racing Formula DNF
Penalty voor Edoardo Mortara
Uitslag onder voorbehoud

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS