Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Pascal Wehrlein schrijft tweede E-prix in Misano op zijn naam, De Vries P15, Frijns DNF

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 14 april 2024 14:48

Pascal Wehrlein heeft in de laatste ronde de tweede E-prix van dit weekeind op zijn naam gezet. Jake Dennis kwam in Misano als tweede over de finish en Nick Cassidy werd derde. De Nederlanders kwamen er deze race niet aan te pas. Robin Frijns kwam in een sandwich en werd geraakt, had te veel schade en moest zijn auto in de pits stil zetten. Nyck de Vries kwam niet verder dan de vijftiende plaats.

Pascal Wehrlein

Jake Hughes startte van pole en kon na de start aan de leiding blijven. Net als zaterdag bleef het veld de gehele race dichtbij elkaar zitten. Zaterdag ging het nog aardig goed en kwamen de meeste coureurs zonder schade de rondes door. Dat was deze keer een heel ander verhaal. Robin Frijns kwam in een sandwich te zitten en werd geraakt. Hierdoor moest de Nederlander al in ronde zeven de race staken. Even was er hierdoor een safetycar, maar al na een halve ronde kon de race weer door gaan. Ook voor Antonio Felix da Costa ging het flink mis. Zaterdag werd hij gediskwalificeerd door een technische fout van het team, nadat hij de race won. Nu reed hij achterop Sam Bird, beschadigde hij zijn voorvleugel en moest de pits in. Da Costa kon wel door, maar de aansluiting met de rest van het veld was niet meer te vinden.

Ook Norman Nato en Stoffel Vandoorne moesten door schade naar de pits toe. Voor Sebastien Buemi was de race ook redelijk snel klaar. Vooraan lag Oliver Rowland aan de leiding tot aan de voorlaatste ronde, maar hij viel stil en Pascal Wehrlein kon zo de leiding overnemen. Jake Dennis werd tweede en Nick Cassidy maakte het podium compleet. Nyck de Vries wist de race wel te finishen, maar meer dan een vijftiende plaats zat er niet in voor hem.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS