Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Penske Aurosport en DS Automobiles: nieuwe livery voor de Monaco E-Prix in Monte Carlo

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 april 2024 12:02

DS Automobiles en Penske Autosport onthullen aanstaande zaterdag een nieuwe livery voor hun Formule-E wagen, de E-TENSE FE23. Die livery is speciaal gemaakt voor de zevende editie van ABB FIA Formula-E World Championship in Monte Carlo.

DS E-TENSE FE23

De unieke kleuren van de livery ‘Grand Gala’ staan voor de ‘prestige en glamour’ van Monaco. De gitzwarte kleuren met gouden details brengen eerbetoon aan de avondkleuren die gelijk staan aan de vele evenementen die plaatsvinden in Monaco.

DS E-TENSE FE23

De DS E-TENSE FE23 werd vorige week voor het eerst gezien tijdens de kwalificatierondes op het Misano-circuit in Italië. De twee coureurs van deze Formulewagens, Jean-Eric Vergne en Stoffel Vandoorne, wonnen de Monaco E-Prix in 2019 en 2022.

DS E-TENSE FE23

“Voor deze speciale en unieke race hebben we een even speciale en unieke bedacht. Geïnspireerd door de gala-avonden die je overal in Monaco vindt, heeft onze auto ook zijn smoking en zwarte vlinderdas aangetrokken voor het ‘grand gala’ dat de race in Monaco is”, zegt Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance.

DS E-TENSE FE23

“We hebben niet alleen een geweldige kleurstelling gecreëerd, maar ook fraaie overalls en helmen voor de coureurs, geïnspireerd op het grand gala-thema.”

DS E-TENSE FE23

voormalig F1-coureurs Vergne en Vandoorne zullen een overall en helm dragen die passen bij de opvallende kleuren van de DS E-TENSE FE23 Grand Gala. De Monaco E-Prix gaat van start op zaterdag 27 april om 15.00 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS