Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nissan Formula E Team wil voor samba zorgen in São Paulo

Uitgegeven door Deni Volkers • 14 maart 2024 13:00

Het Nissan Formula E Team is klaar voor de vierde ronde van het tiende seizoen van het ABB FIA Formula E World Championship. Het team reist af naar Brazilië, voor de tweede editie van de São Paulo E-Prix.

Nissan Formula E team

Het team is vastberaden de positieve resultaten tijdens de vorige race in de straten van Diriyah (Saoedi-Arabië) voort te zetten. Oliver Rowland vertrok toen vanaf pole position en eindigde de race als derde. Ook teamgenoot Sacha Fenestraz viel in de punten door als zesde te finishen.

Na een onderbreking van zeven weken hebben beide coureurs de kans gehad om de openingsraces van het 2024-seizoen te analyseren en zich voor te bereiden op de komende race in São Paulo. Die wordt verreden in het Santana-district, met het rechte stuk op het Anhembi Sambadrome waar altijd het beroemde carnaval van São Paulo wordt gehouden. Het 2,93 kilometer lange circuit kent elf bochten en drie lange rechte stukken die leiden naar zware remzones bij de eerste, vierde en zevende bocht. Het circuit biedt ook voldoende mogelijkheden om in te halen.

Het raceweekend in São Paulo begint op vrijdag 15 maart 2024 om 20.25 uur Nederlandse tijd met de eerste vrije training. De kwalificatie op zaterdag begint om 13.40 uur, gevolgd door de race om 18.00 uur.

Tommaso Volpe, Managing Director en teambaas Nissan Formula E Team: “Het was belangrijk om veel punten te halen in Diriyah, om ons seizoen een vliegende start te geven en ons op koers te houden voor de doelen die we hebben gesteld. De timing kon ook niet beter. We zijn de break met een positieve mindset ingegaan en konden werken aan verbeteringen. We hebben bepaalde zaken kunnen aanpassen die we voorheen nog niet volledig hadden benut, terwijl we de kans kregen om ons als team verder te ontwikkelen. Het circuit in São Paulo is hobbelig en het zal ongetwijfeld warm worden, dus we moeten de manier waarop deze omstandigheden onze prestaties beïnvloeden, beheren. Weliswaar met gepaste voorzichtigheid gaan we vol vertrouwen de baan op en we zijn voorbereid om hard te blijven werken om alle uitdagingen aan te gaan.”

Sacha Fenestraz: “Het is een belangrijke race voor mij, een event dichterbij mijn thuis in Argentinië is er niet, dus ik kijk er erg naar uit om in São Paulo te racen. We hebben achter de schermen hard gewerkt sinds Diriyah. Het was een lange pauze, maar we zijn klaar om de drukke maanden die gaan komen aan te vallen. Het wordt een lastige race wat betreft energiebeheer, dus we moeten slim zijn met onze strategie. Waarschijnlijk is bocht 1 de beste plek om in te halen, maar bocht 4 is ook belangrijk. de layout van het circuit moedigt racen aan, dus ik kan niet wachten om te beginnen!”

Oliver Rowland: “Het team voelt zich positief na onze pole position en de podiumplaats in Diriyah. Het feit dat we goed konden presteren, zowel in de kwalificatie als in de race, is een goed teken. Dit weekend hebben we slechts één evenement, dus we moeten ervoor zorgen dat we meteen op ons best zijn, aangezien er geen tweede dag is om verbeteringen door te voeren. De slipstream zal belangrijk zijn voor het energiebeheer, dus we moeten strategisch slim zijn en ons plan zo goed mogelijk uitvoeren.”

Nissan Formula E team

Nissan in Brazilië

Nissan heeft een sterke band met Brazilië. In 2014 opende Nissan een productiefaciliteit op het Resende Industrial Complex in de staat Rio de Janeiro. Onlangs investeerde het merk BRL 2,8 miljard (USD 560 miljoen) om nieuwe apparatuur te leveren voor de productie van twee nieuwe SUV’s en de assemblage van een geavanceerde turbomotor. Het investeringsplan 2023-2025 maakt deel uit van de strategie om de doelen te bereiken die zijn vastgelegd in Nissans Ambition 2030-visie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS