Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nissan met Oliver Rowland weer sterk in het FIA Formula E World Championship; "Waanzinnige race"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 maart 2024 13:03

Het Nissan Formula E-team behaalde zijn tweede podiumplaats op rij in het ABB FIA Formula E World Championship 2023-24. Oliver Rowland veroverde de derde plaats na een spannende E-Prix in São Paulo.

Oliver Rowland Nissan Formula E Team


In een zware kwalificatiesessie legden Rowland en teamgenoot Sacha Fenestraz beslag op een 11e en 14e startplaats voor de race. Het tweetal toonde echter een solide racetempo tijdens het tweede bezoek van de Formula E aan Brazilië.

Beide coureurs bleven uit de problemen. Rowland boekte gestaag vooruitgang en ging als zevende de slotfase in. De Britse coureur maakte vervolgens twee fraaie inhaalmanoeuvres en veroverde de vijfde plaats. Daarna verraste hij de twee coureurs die vóór hem streden om de laatste podiumpositie: in de laatste bocht glipte hij binnendoor en sprintte naar de derde plaats.

Ondertussen streed zijn Frans-Argentijnse teamgenoot Fenestraz in het compacte deelnemersveld. Hij maakte na een moeilijke start diverse posities goed, maar bleef steken op de elfde plaats. Daarmee liep Fenestraz punten mis.

Oliver Rowland Nissan Formula E Team

De volgende race in het ABB FIA Formula E World Championship is een spannende voor het Nissan Formula E Team: op 30 maart a.s. vindt de allereerste Tokyo E-Prix plaats.

Tommaso Volpe, managing director en teambaas van het Nissan Formula E Team: ‘Het was bijna alsof het seizoen opnieuw begon na zo’n lange pauze tussen de races! De kwalificatie verliep een beetje frustrerend en we hebben de duels helaas niet bereikt. De racestrategie was erop gericht om zo veel mogelijk plaatsen goed te maken en punten te scoren. Maar we hielden er ook rekening mee dat de hitte problemen zou geven, dus we deden voorzichtig. Oliver reed een geweldige race naar het podium – voor ons de tweede podiumfinish in twee races. Hij had zijn versnelling tegen het einde van de race perfect getimed en haalde met een geweldige manoeuvre in de allerlaatste bocht zelfs twee auto’s in. Sacha had een moeilijkere race, midden in het deelnemersveld. Hij maakte meerdere plaatsen goed, maar helaas eindigde hij net één plaats buiten de punten. De race betekende ook de eerste overwinning voor de Nissan e-4ORCE 04-auto van het NEOM McLaren Formula E-team, zodat het voor Nissan als fabrikant zelfs een dubbel podium was. We hebben hard gewerkt om vooruitgang te boeken en het resultaat van vandaag bewijst dat we dat goed hebben gedaan. Nu kijken we uit naar het gloednieuwe race-evenement in Tokyo – een spannende gebeurtenis voor ons team. Natuurlijk streven we ernaar om onze recente goede prestaties daar voort te zetten.’

Oliver Rowland, coureur van het Nissan Formula E Team: "Het was een waanzinnige race, waarin we de temperaturen goed in de gaten moesten houden. We hadden een goede strategie en bewaarden ons geduld. Ik ben heel blij dat ik onze tweede podiumfinish van het seizoen heb behaald. We begonnen aanvankelijk goed en pakten de zevende positie. De auto voelde geweldig aan en was snel in de bochten. In de laatste ronde zag ik de twee coureurs voor me heel intensief met elkaar strijden en daardoor kon ik mijn achterstand goedmaken. Ik gíng er gewoon voor in de laatste bocht en pakte in de eindsprint de derde plaats. Geweldig natuurlijk. Ik kijk nu uit naar de race in Tokyo, onze thuisrace, en hoop op een vergelijkbaar resultaat voor de Japanse fans."

Sacha Fenestraz Nissan Formula E Team

Sacha Fenestraz, coureur, Nissan Formula E Team: "Dit was voor mij een van de beste races als het gaat om energie- en racemanagement, maar het is jammer dat ik geen punten heb gescoord. Ik kwam na de start in de verdrukking en verloor een paar plaatsen. Als dat niet was gebeurd, was een top-10 finish zeker mogelijk. Ervaring is essentieel in de Formula E: de jongens vooraan zijn al een aantal jaren actief in de Formula E, dus ik moet analyseren wat zij anders doen en daar de komende races naartoe werken. Het positieve is dat we competitief zijn, dus we moeten blijven pushen en verbeteren. Ik ben heel enthousiast over de race in Tokyo en ik hoop op een beter resultaat voor onze fans daar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS