Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stoffel Vandoorne wint tweede ePrix in Rome, Robin Frijns P18, Nyck de Vries DNF + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 11 april 2021 13:10

Stoffel Vandoorne heeft de tweede ePrix in Rome gewonnen. Voor de Belg van het team van Mercedes was het een mooie revanche voor de race van zaterdag. Alexander Sims finishte als tweede en Norma Nato kwam als derde over de finish, maar hij werd gediskwalificeerd, omdat hij te veel energie had verbruikt. Hierdoor kon Pascal Wehrlein doorschuiven naar het podium. Robin Frijns werd uit eindelijk achttiende en Nyck de Vries haalde de finish niet.

Stoffel Vandoorne

Ook deze race werd weer gestart achter de safety car. Bij de start regende het niet meer, maar er lagen nog wat plassen op de baan. Na een ronde achter de safety car werd de race gestart. Nick Cassidy mocht van pole vertrekken, maar de coureur van Envision Virgin Racing ging in de eerste ronde de fout in. Hij verloor de achterkant van de auto en viel meerdere plaatsen terug.

Norman Nato lag daarna even kort aan de leiding, maar werd al snel ingehaald door Pascal Wehrlein en Stoffel Vandoorne. Tussen Lucas di Grassi en Sébastien Buemi ging het even mis. De twee raakten elkaar en dit zorgde voor een full course yellow. Bij de herstart was Vandoorne goed wakker en hij nam direct de leiding over van Wehrlein. De Belg kon vervolgens een goed gat slaan.

Wehrlein moest daarna ook Alexander Sims voor zich dulden, die even daarvoor Nato had ingehaald. Vandoorne wist meteen een paar seconden weg te rijden bij Alexander Sims. Wehrlein werd weer ingehaald door Nato voor de derde positie. René Rast was ondertussen bezig met een flinke opmars, maar in één keer brak zijn ophanging af. De auto kwam niet meer van zijn plaats en er kwam een safety car op de baan.

Met nog 1 ronde te gaan werd de race hervat. Vandoorne bleef aan de leiding, Sims werd tweede en Nato kwam als derde over de finish. De laatstgenoemde werd uiteindelijk gediskwalificeerd doordat hij te veel energie had verbruikt. Daardoor werd Pascal Wehrlein derde.

Robin Frijns kreeg in de race een 5 seconden penalty voor het te weinig afstand houden. Na de race kreeg de Limburger nog een 30 seconden straf, omdat hij maar twee keer zijn attack mode had gebruikt. Nyck de Vries leek een goede race te rijden. Hij kwam van de 17de plaats en reed tot aan de safety car op de elfde plaats, maar bij de herstart in de laatste ronde wilden De Vries, Rowland en Sam Bird met zijn drieën door een bocht heen en dat lukte niet. Het betekende einde race voor de coureurs. Deze situatie wordt nog onderzocht door de wedstrijdleiding. De uitkomst is nog niet bekend.

Uitslag E Prix Rome race 2:

1   Stoffel Vandoorne	Mercedes-Benz EQ Formula E 23 laps
2 Alexander Sims Mahindra Racing + 0.666s
3 Pascal Wehrlein TAG Heuer Porsche Formula + 2.346s
4 Edoardo Mortara ROKiT Venturi Racing + 5.018s
5 Maximilian Gunther BMW i Andretti Motorsport + 5.305s
6 Mitch Evans Jaguar Racing + 5.671s
7 Antonio Felix Costa DS Techeetah + 6.133s
8 Sebastien Buemi Nissan e.dams + 9.795s
9 Tom Blomqvist NIO 333 FE Team + 12.032s
10 Nico Muller Dragon / Penske Autosport + 12.872s
11 Jean-Eric Vergne DS Techeetah + 15.676s
12 Sergio Sette Camara Dragon / Penske Autosport + 16.009s
13 Jake Dennis BMW i Andretti Motorsport + 16.352s
14 Oliver Turvey NIO 333 FE Team + 17.134s
15 Andre Lotterer TAG Heuer Porsche Formula + 17.838s
16 Oliver Rowland Nissan e.dams + 21.140s
17 Alex Lynn Mahindra Racing + 7.697s
18 Robin Frijns Envision Virgin Racing + 13.103s
DNF Sam Bird Jaguar Racing 22 laps
DNF Nyck de Vries Mercedes-Benz EQ Formula E 22 laps
DNF Nick Cassidy Envision Virgin Racing 21 laps
DNF Rene Rast Audi Sport ABT Schaeffler 19 laps
DNF Lucas di Grassi Audi Sport ABT Schaeffler 7 laps
DSQ Norman Nato ROKiT Venturi Racing 23 laps

uitslag onder voorbehoud

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS