Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nyck de Vries dolblij: "Mijn eerste Formule E overwinning en ik ben nog steeds relaxed"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 27 februari 2021 06:05

Nyck de Vries is het Wereldkampioenschap Formule E ijzersterk begonnen. De Nederlander domineerde de eerste twee vrije trainingen en de kwalificatie op het circuit van Diriyah. En deze vorm zette de Mercedes coureur door tijdens de eerste race van het seizoen. De Vries startte van pole en die plek gaf hij geen moment meer uit handen. Makkelijk was de race echter niet. Tot twee keer toe was er een safetycar situatie en ook het verbruik van de energie ging niet helemaal zoals het zou moeten. Maar de eerste overwinning in de Formule E is een feit.

Nyck de Vries

"Mijn eerste Formule E overwinning", is de eerste reactie van de Nederlander na de race. "Eigenlijk ben ik nog wel lekker relaxed. Het hele weekeind ging het al goed. We waren al sterk tijdens de trainingen en ook in de kwalificatie ging het super. De race was niet echt makkelijk. De snelheid was een beetje onvoorspelbaar in het begin en de safetycar situaties maakte het er ook niet makkelijker op. Ik ben blij dat we de punten mee naar huis kunnen nemen. Ik was er tijdens de race niet helemaal gerust op. Soms hadden we teveel energie en daarna weer te weinig. Dat verwarde me echt wel een beetje, maar gelukkig heeft het team me rustig gehouden. Iedereen heeft deze winter heel hard gewerkt, dus al mijn dankbaarheid gaat uit naar het team".



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS