Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jacky Ickx in de rol van 'Grand Marshal' van de 24 Uren van Le Mans 2018, een ode aan deze Le Mans-legende!

Uitgegeven door Peter Vader • 12 mei 2018 09:05 • Print artikel

Met nog vijf weken te gaan voor de 24 uur van Le Mans, zullen fans blij zijn te horen dat de grootmaarschalk van de grootste endurance race ter wereld niemand minder is dan de originele Mr Le Mans, Jacky Ickx.

Jacky Ickx RX Peter Vader

De schitterende line-up voor de 86e 24 uur van Le Mans belooft een geweldige race op 16 en 17 juni. De ACO heeft gekozen voor een grootmaarschalk die meer dan bekend is met raceprocedures. Met zes overwinningen op zijn naam (1969, 1975, 1976, 1977, 1981 en 1982) heeft Ickx een heel hoofdstuk in de geschiedenis van Le Mans geschreven, zijn buitengewone succes wedijvert alleen met die van negenvoudig winnaar Tom Kristensen.

Als Grand Marshal, heeft de Belgische kampioen, wereldberoemd vanwege zijn loopbaan in de Formule 1, talloze endurance races en rally's, de eer om de auto te besturen die het fraaie veld leidt voor de formatieronde van de 24 Uren van Le Mans op zaterdagmiddag. Wie zal er trotser zijn? Hij die leidt of degenen die volgen?

Jacky Ickx

Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest: "Iedereen weet dat Jacky Ickx een geweldige coureur en een geweldige man is en hij zal zeker een geweldige grootmaarschalk zijn voor de 24 uur van Le Mans 2018. Het veld met 60 auto's zal in zijn illustere voetstappen volgen. Met Jacky Ickx voorop, kan de race alleen maar een succes worden. We zijn bijzonder trots dat hij de rol heeft aanvaard. Hij is een vaderfiguur in de endurance gemeenschap."

Jacky Ickx

Jacky Ickx, grootmaarschalk van de 24 uur van Le Mans 2018: "Ik ben heel blij dat ik aan het evenement kan deelnemen. Le Mans is altijd aardig voor me geweest. Ik heb hier als coureur veel goede tijden gehad. Ik ben ook race-directeur geweest en ik heb ook de start- en finishvlag gezwaaid. Dit jaar zal ik grootmaarschalk zijn. Deze race heeft altijd iets speciaals voor mij betekent, zowel als rijder als persoon. Het brengt de fundamentele elementen van het rijden naar voren. Het gaat over delen, durven, focussen, vriendschap en fans. Het is intens en het is buitengewoon. Dit jaar zie ik mijzelf achter het stuur met achter mij een veld van heroïsche bestuurders, amateurs en professionals."

Jacky Ickx Ford GT

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS