Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Peugeot gaat in 2024 met een nieuwe livery het circuit op: "Na een elegant, ingetogen ontwerp..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 maart 2024 10:35

Peugeot heeft de updates van haar Peugeot 9X8 onthuld. En het leuke ervan is dat bij de technisch vernieuwde LMH-auto voor het FIA World Endurance Championship ook een nieuwe livery hoort. De bolide gaat gegarandeerd met zijn felgele kleur een opvallende verschijning op het circuit zijn.

Peugeot 9X8

Foto: Peugeot Sport


"Na een elegant, ingetogen ontwerp om de terugkeer van Peugeot in de enduranceracerij in 2022 te markeren, en aansluitend in 2023 een door beeldend kunstenaar Demsky ontworpen kleurstelling die zowel het honderdjarig bestaan van de 24 uur van Le Mans als de 30e verjaardag van de één-twee-drie van Peugeot in Le Mans vierde, hebben we dit keer een ontwerp bedacht waarin de 'leeuwenkop' in verschillende grootten wordt toegepast," aldus Matthias Hossann, Peugeot Brand Design Director.

Hij vervolgde: "Dit grafisch ontwerp, dat een 'groep leeuwen' symboliseert, straalt het gevoel van collectiviteit uit dat de waarden van de enduranceracerij perfect weerspiegelt. We wilden de teamgeest en de rijkdom aan talent in het team benadrukken. Het ontwerp wordt geproduceerd in verschillende maten en verschillende kleuren uit de Peugeot Sport kleurenkaart, waaronder zwart, grijs, wit en kryptoniet. Dit thema wordt ook toegepast op de lifestyle merchandisingproducten die zijn ontwikkeld door het grafische team van Peugeot."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS