Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche onthult coureurs voor derde hypercar 24H Le Mans: "De beslissing was niet makkelijk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 mei 2024 18:52

Porsche Penske Motorsport heeft de coureurs voor de derde Porsche 963 voor de 24 uur van Le Mans onthuld. Felipe Nasr en Nick Tandy nemen plaats naast Mathieu Jaminet in de LMDh-auto met startnummer 4. Daarmee krijgt de auto dezelfde lineup als de auto met het nummer 75 tijdens de afgelopen endurance race op het Circuit de la Sarthe. Het drietal kent de auto goed, omdat ze alle drie met de auto in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap rijden.


Foto: Porsche Motorsport


“Door de inzet van de derde auto in Le Mans willen we onze kans om een 20ste overwinning voor Porsche te behalen maximaliseren. Dat betekent ook dat we vertrouwen op ervaren en snelle coureurs”, meldt Porsche Motorsport. “In de afgelopen maanden hebben Mathieu, Felipe en Nick consitent indruk gemaakt met krachtige prestaties in de Noord-Amerikaanse IMSA-klasse. De drie zijn een zekerheidje in de Porsche 963. Ik ben positief dat we goed voorbereid zijn op het hoogtepunt in juni. We willen winnen. Er kan geen ander doel zijn voor Porsche!”

De directeur van het fabrieksprogramma Urs Kuratle, gaat in op de lastige keuze die Porsche had bij de selectie. "Na de aankondiging van de komst van een derde auto in Le Mans, hadden we nog twee rijdersposities beschikbaar. De beslissing was niet gemakkelijk voor ons, gezien ons zeer sterke en vaardige team”, zegt de directeur Factory Motorsport LMDh. "Uiteindelijk was een van de doorslaggevende factoren het hebben van Le Mans-ervaring. Nick Tandy heeft er elf races gereden en won met Porsche in 2015. Felipe Nasr heeft vier races op de La Sarthe op zijn naam staan. Bovendien heeft het trio indruk op ons gemaakt met sterke rondetijden en geweldig teamwork tijdens hun gezamenlijke campagne op Le Mans in 2023."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS