Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY LIST WEC Imola: Belgen op oorlogsterkte en Cadillac in Imola met twee coureurs aan de start

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 april 2024 21:29

Cadillac heeft bevestigd dat het tijdens de 6 uur van Imola met twee coureurs in actie gaat komen. Op de inschrijvingslijst voor de tweede FIA World Endurance Championship-race wordt bevestigd dat alleen Alex Lynn en Earl Bamber in actie komen met de Cadillac V-Series.R.

Cadillac


Tijdens de openingsrace in Qatar kwam Sebastien Bourdais nog in actie met de twee coureurs in de auto. De bevestiging past bij het statement dat het Amerikaanse automerk eerder dit jaar al gaf, toen het zei dat er slechts bij ‘bepaalde’ races met een derde coureur wordt gereden. Voor Le Mans is Alex Palou al als derde coureur benoemd. Zowel Bourdais als Renger van der Zande zijn niet beschikbaar voor de wedstrijd in Italië. Zij rijden samen in het IMSA op Long Beach. Uit de entry list blijkt overigens geen andere aanpassingen in zowel de LMH- als LMGT3-klasse.

Dat betekent dat we in de LMH-klasse Nyck de Vries voor Toyota in actie zien en Robin Frijns met de BMW. De enige Nederlander in de LMGT3 is Morris Schuring in de Porsche van Manthay EMA. De Belgen zijn ook goed vertegenwoordigd. In de LMH zien we de broers Laurens en Dries Vanthoor aan de start met respectievelijke een Porsche en BMW. Stoffel Vandoorne rijdt voor het eerst met de nieuwe Peugeot 9X8, die voorzien is van onder andere een achtervleugel. In de LMGT3 zien we Maxime Martin, Tom van Rompuy in actie. Sarah Bovy komt wederom met het dames team van Iron Dames met de Lamborghini in actie.

Daarnaast is er natuurlijk het Belgische Team WRT dat aan de start staat. Zij komen in actie met een BMW M Hybrid V8 in de LMH-klasse en twee BMW M4 LMGT3 in de GT-klasse. De bekendste naam van het team in deze klasse is natuurlijk ex Moto GP-kampioen Valentino Rossi.

Klik HIER voor de volledige entry list.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS