Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nicky Catsburg debuteert in de LMP2 in de 24U van Le Mans: "Het is een hele gave kans voor mij om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 april 2024 14:30

Nicky Catsburg komt tijdens de 24 uur van Le Mans in actie voor CrowdStrike Racing by APR. De Nederlander neemt plaats naast George Kurtz en Colin Braun in de Oreca-Gibson met het startnummer 45 in het LMP2-veld. Daarmee keert de Nederlandse autocoureur die vorig jaar met Corvette in de GTE-Am klasse de enduranceklassieker won.

Nicky Catsburg Zandvoort


“Het is een grote eer om dit jaar deel uit te maken van CrowdStrike Racing by APR tijdens de 24 uur van Le Mans”, reageert Catsburg op zijn deelname aan de 24 uur van Le Mans. “Ik heb het gevoel dat Le Mans altijd een race is die je niet mag missen. Als coureurs willen we deze race allemaal elk jaar rijden. Het is een heel gave kans voor mij om dit te doen in een klasse waarin ik nog niet eerder heb geracet. Ik heb wat ervaring in een LMP2-auto, maar niet veel. Het is zes of zeven jaar geleden dat ik in zo'n auto heb gereden. Het wordt dus een steile leercurve, maar met Colin als teamgenoot zal hij me snel op snelheid krijgen."

"Ik heb het gevoel dat we samen met George een sterke line-up vormen die in staat moet zijn om voor de overwinning in de klasse te vechten. Het is voor mij ook heel cool om met het APR-team te werken. Ik ken Stuart en Samantha Cox al heel lang en jaren geleden heb ik veel met ze samengewerkt. Het is dus leuk om me bij hen aan te sluiten. Het is een nieuwe uitdaging en een raceauto met iets meer downforce dan wat ik gewend ben. Ik kijk ernaar uit om voor het eerst in de auto te springen. We gaan natuurlijk nog wat testen voor Le Mans en ik kan niet wachten.”

Voor de Nederlander gaat het zijn eerste race in Le Mans in een LMP2-bolide worden. De laatste ervaring van Catsburg met dit type auto dateert uit 2013, toen hij voor Algarve Pro Racing in de European Le Mans Series uitkwam.

“Het winnen van de 24 uur van Le Mans in twee opeenvolgende seizoenen was een opmerkelijke prestatie, en om de LMP2 Pro-Am overwinning te pakken in het eerste jaar van ons partnerschap met CrowdStrike en George is iets waar we erg trots op zijn,” reageert Stewart Cox, teameigenaar van Algarve Pro Racing. “Er zitten zoveel elementen aan een Le Mans-overwinning en een groot deel daarvan was te danken aan de grondigheid van onze voorbereiding, evenals de uiterste aandacht voor details in de manier waarop elke circuitsessie werd geleid. Het is een aanpak die ons ook aan de titels van de IMSA Michelin Endurance Cup, de Asian Le Mans Series en de European Le Mans Series heeft geholpen. Er bestaat geen twijfel over dat we een van de meest complete rijdersgroepen hebben en we weten hoe we moeten winnen, dus we zijn vastbesloten om er drie op rij te maken in de 2024-editie van Le Mans.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS