Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

LINE-UP: Peugeot met twee coureurs naar Spa: Stoffel Vandoorne kiest voor Formule E

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 april 2024 16:00

De entry-list voor de 6 uur van Spa die op 11 mei verreden wordt, is bekend gemaakt. Op de lijst staan in totaal 19 LMH-/LMDh-bolides. In de LMGT3-klassen staan in totaal 18 auto’s aan de start. De race op de F1-omloop van Spa-Francorchamps in België wordt gezien als de grote generale repetitie voor de 24 uur van Le Mans.

Peugeot Hypercar


Opvallend is dat Peugeot zowel Stoffel Vandoorne als Jean-Eric Vergne niet vervangt. Het tweetal heeft verplichtingen in de Formule E, die hetzelfde weekend in Berlijn rijdt. Eveneens Cadillac en Team Hertz Jota, die beiden ook kiezen voor een line-up met twee coureurs. Nyck de Vries (Toyota) en Robin Frijns (BMW M Team WRT) rijden echter beiden wel het weekend in Spa en missen het weekend in de elektrische raceklasse. Het zijn overigens de enige twee Nederlanders in een prototype. De Vries gaat na zijn eerste overwinning in het kampioenschap in Imola, op jacht naar zijn tweede winst.

Er staan eveneens twee Belgen aan de start. Laurens Vanthoor komt wederom uit voor Porsche, terwijl zijn jongere broer Dries Vanthoor met de BMW M Hybrid V8 in actie komt. Ferdinand Habsburg die Imola moest missen na zijn crash tijdens een test met de Alpine, is terug in de auto.

In de LMGT3 start Morris Schuring wederom in de Porsche van Manthay. Bij de Belgen rijdt Maxime Martin samen met Moto GP-legende Valentino Rossi in de BMW M4 LMGT3. Tom van Rompuy rijdt zijn thuiswedstrijd in de Corvette van TF Sport. Natuurlijk is Sarah Bovoy ook weer van partij in de volledige vrouwen line-up van Iron Lynx. De Belgische krijgt echter een nieuwe teamgenoot met Rachel Frey. De coureur vervangt Doriane Pin die met uitzondering van de 24 uur van Le Mans niet meer in actie komt voor het team.

Klik HIER voor de volledige line-up.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS