Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Statement Alpine over ongeluk Ferdinand Habsburg met Alpine A424: "Twee gebroken lendenwervels, zonder neurologische gevolgen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 april 2024 12:45

Ferdinand Habsburg gaat mogelijk de tweede ronde in het FIA World Endurance Championship in Imola missen. De Oostenrijker heeft een rugblessure opgelopen tijdens een crash op Aragon. Daar testte de coureur samen met Charles Milesi en Paul-Loop Chatin voor Alpine in de Hypercar A424.

Alpine

Foto: Alpine


"In de namiddag van 27 maart 2024, tijdens de testsessie van de A424 in Motorland (Aragon), kreeg coureur Ferdinand Habsburg een ongeluk in bocht 7", aldus Alpine in een statement. "De oorzaak van het ongeval wordt momenteel onderzocht. Ferdinand werd naar het ziekenhuis in Alcaniz gebracht voor onderzoek en werd 's avonds ontslagen. De volgende dag werd hij gerepatrieerd naar Oostenrijk, waar hij verder werd onderzocht. Ferdinand heeft twee gebroken lendenwervels, zonder neurologische gevolgen. Hij begint aan zijn herstel, waarvan de duur nog niet is vastgesteld. Het zal bepalend zijn voor zijn deelname aan de volgende ronde van het FIA WEC in Imola. Alpine geeft Ferdinand zijn volledige steun en wenst hem het beste en snelste herstel."

De 6 uur van Imola wordt op 21 april verreden. De GT3-coureur Jules Gounon is de vaste reservecoureur van het team. Mogelijk neemt de Fransman plaats in de auto, mocht Habsburg nog niet hersteld zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS