Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche hoopt LMDh aan het einde van het jaar op het circuit te hebben: "Kerstcadeautje"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 maart 2021 08:33 • Print artikel

Porsche hoopt de nieuwe LMDh-auto voor het FIA World Endurance Championship al aan het einde van het jaar op het circuit te hebben. De Duitse fabrikant kondigde in december aan dat zij naar het nieuwe wereldwijde platform van de ACO en IMSA gaat komen. Directeur van Porsche Motosport, Pascal Zurlinden, bevestigt dat de keuze van de motor al is gemaakt, waarbij de partner voor het chassis richting de zomer bekend gemaakt gaat worden.

Pascal_Zurlinden_foto_Porsche_Newsroom_b-porsche_100691
Pascal Zurlinden, directeur Porsche Motorsport

“We werken aan een plan”, zegt Zurlinden tegenover Sportscar365. “We hebben een brede range aan motoren in de Porsche straatauto’s en we kijken naar wat de beste optie is. We hebben er al eentje gevonden. We kunnen er nog niet over praten, maar de beslissing over de motor is gevallen. We zijn ok de beslissing over onze chassis partner aan het afronden. We werken eraan. De styling-afdeling werkt er ook aan, omdat het een groot deel van de LMDh is. We hebben al een sneak preview gegeven in onze aankondiging, over hoe de auto er uit gaat zien. We werken eraan om er een beeldschone auto van te maken.”

Het doel is om de auto aan het einde van het jaar op de baan te krijgen in Weissach. “Dat is het doel, het einde van het jaar, een jaar voordat we ermee gaan racen”, aldus de Porsche Motorsport-directeur. “Een grote traditie is om de auto naar buiten te laten gaan in Weissach. Ik kan niets met zekerheid zeggen, omdat het nog te vroeg is. Maar het zou een logische stap zijn. Hopelijk hebben we een kerstcadeautje. Afgelopen jaar werkte dat met de LMDh-aankondiging. Dus hopen we om een mooie roll-out aan het einde van het jaar aan te kondigen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS