Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries en Toyota tevreden met ontwikkeling van de hypercar: "We zijn nog in de vroege fase..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 december 2020 20:03

Toyota heeft er weer een test opzitten met haar nieuwe Hypercar, waarmee het ten strijde wil trekken in 2021. Het Japanse merk zwijgt nog steeds over de technische details van de auto, die op 11 januari wordt onthuld. Toyota is tevreden met de ontwikkelingen die het gemaakt heeft tijdens de tweede test in Portimao. “We hebben weer een productieve test gehad met onze nieuwe hypercar”, aldus technisch directeur Vasselon tegenover Sportscar365. “Het weer hier in Portugal was ons niet goed gezind op woensdag, maar gelukkig zagen we de zon en redelijk temperaturen op de resterende twee dagen. We hebben goede progressie gemaakt met onze verschillend testopdrachten. Ons begrip van de nieuwe auto haar karakteristieken nemen elke dag toe door ermee te rijden, dankzij de vele data alsmede de constructieve feedback van onze coureurs.”

Toyota_LMDh_the_future_is_now

Nyck de Vries ook onderweg
“We zijn nog in een vroege fase van ons testprogramma, dus is er nog veel werk te doen voor Sebring (de start van het seizoen, red.), maar we kunnen tevreden te zijn met ons werk deze week.” Niet alleen de vaste coureurs, maar ook reservecoureur Nyck de Vries was betrokken bij de test. De inwoner uit Friesland reed zijn eerste kilometers met de Hypercar. Vaste coureur Jose Maria Lopez zegt dat hij optimistisch is over de mogelijkheden van de nieuwe auto.

Briljant werk geleverd
“We zitten nog in een vroege fase van de ontwikkeling”, zegt Lopez over de nieuwe auto. “Tot nu toe is het vooral aanpassen van nieuwe dingen en we maken hem steeds beter. We hebben niet veel tijd tot de volgende race. We kunnen niet veel details er over prijsgeven, maar het is een mooie auto. De eerste test was al behoorlijk goed voor ons en we waren in staat om veel kilometers te maken. Met een gecompliceerde auto als deze, is het behoorlijk indrukwekkend om dat al bij de eerste keer te doen. Deze is voor het team, ze hebben lange tijd aan de technologie gewerkt en hebben briljant werk gedaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS