Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

McLaren toont weer interesse in LMDh: "Het kostenplaatje van de LMDh geeft een voordeel ten opzichte van een LMH-auto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 oktober 2020 11:40 • Print artikel

McLaren Racing is blij met de recente ontwikkelingen ten aanzien van de regelementen voor de nieuwe LMDh-klasse. McLaren-directeur Zak Brown zegt dan ook dat het bedrijf nog steeds interesse heeft in een programma in deze raceserie. De Amerikaan zegt dat de regels die door de ACO en IMSA in het Le Mans-weekend zijn onthuld, bijna al zijn vragen heeft beantwoord.

McLaren LMH

“We hebben bij al deze besprekingen aan tafel gezeten en we zijn geïnteresseerd in sportscars”, aldus Brown tegenover Sportscar365. “Met de LMDh willen we zeker gesteld zien dat er een ware balans is tussen de LMH en LMDh. De ene auto kan wel met vier-wiel-aandrijving en de andere niet. Ik ben blij met de LMDh-regels en ik ben blij met de samenwerking tussen de ACO en IMSA. Ik denk dat ze het bij het rechte eind hebben en ik denk dat het succesvol gaat zijn. Ik denk dat we er zeker van moeten zijn dat er echte gelijkheid tussen de LMH en de LMDh is, omdat het niet makkelijk is om in te vullen.”

Met name het kostenplaatje van de LMDh, geeft een voordeel voor McLaren ten opzichte van een LMH-auto. Het bedrijf is al actief in de Formule 1 en in de IndyCar. Daarom is het budget van de LMDh juist zo’n mooie kans voor McLaren. Toch verwacht Brown niet dat McLaren al in 2022 met een auto gaat komen. Zelfs 2023 is krap, maar er wordt alom verwacht dat het eerder 2024 gaat worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS