Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jean-Eric Vergne droomt over Peugeot: "Een Franse autofabrikant en een Franse coureur winnen op het Franse Le Mans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2021 15:10 • Print artikel

Jean-Eric Vergne reed al Formule 1 voor Toro Rosso, waar hij plaats moest maken voor de komst van Max Verstappen en werd daarna Formule E-kampioen. Nu stapt de Fransman in het endurance racen met Peugeot. Vergne gaat proberen wereldkampioen te worden in het FIA World Endurance Championship en hij wil de 24U van Le Mans aan zijn palmares toe te voegen.

Jean-Eric Vergne droomt over Peugeot


“Ik ben gemotiveerd door de historie van Peugeot en de overwinningen in Le Mans. Voor wat betreft de competitieve kant, daar ben ik gemotiveerd door de ambitie van Peugeot”, reageerde Vergne. “Het team steunt ons allemaal en ik ben er zeker van dat het een goede auto gaat zijn, wat het meest belangrijke is als je mee gaat doen om Le Mans te winnen. Ik geloof dat we samen met Peugeot dit kunnen laten gebeuren. Voor de historie ben ik ervan overtuigd dat het feit dat ik Frans ben, het gaaf gaat zijn om met Peugeot, een Franse autofabrikant, naar Le Mans te komen. Ik denk dat het een magisch gevoel gaat zijn.”

“De 24 uur van Le Mans is iets wat ik altijd wilde doen. De eerste keer dat ik een formule-auto reed was in Le Mans. Ik herinner mij de grote tribune en ik voelde mij toen zo klein. Het was vele jaren eerder, dat ik daar naar mijn eerste race ging kijken. Ik herinner mij dat ik overrompeld was en zei dat ik die race op een dag wilde winnen. Het vertegenwoordigt ongelofelijke momenten die je deelt met het team. Normaal in een formule kampioenschap, vecht je tegen je teamgenoten en andere coureurs. In endurance vraagt het dat de coureurs dicht bij elkaar zitten gedurende het seizoen of gedurende je hele carrière. Wie weet waar ik over tien jaar sta! Maar we delen een groot avontuur en het is de ervaring die mensen voor altijd bindt.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS