Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Felipe Nasr keert terug naar de 24U van Le Mans: "Deze race op een dag winnen is nog steeds een kinderdroom"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 mei 2024 20:29

Voormalig F1-coureur Felipe Nasr neemt plaats in de derde hypercar van Porsche tijdens de 24 uur van Le Mans. We kennen de Braziliaan die in 2015 tijdens de GP van België slachtoffer werd van de briljante inhaalactie van Max Verstappen in Blanchimont op het Circuit van Spa-Francorchamps. Samen met Nick Tandy en Mathieu Jaminet gaat hij op jacht naar de overwinning in de LMH-klasse.

Felipe Nasr

Foto: Porsche Motorsport


"Ik ben erg enthousiast om terug te zijn in Le Mans in de auto met nummer 4", zegt Felipe Nasr. "Deze race op een dag winnen is nog steeds een kinderdroom. Sinds ik bij Porsche Penske Motorsport werk, werken we elke dag naar dit doel toe. We hebben dit jaar een grote stap voorwaarts gezet door onze 963 te optimaliseren en hopelijk kunnen we vechten voor de eindzege. Het niveau van voorbereiding achter de schermen is enorm. Het is fantastisch om de auto weer te delen met Nick en Mathieu. De concurrentie is sterk. Het is een geweldige tijd voor onze sport in het algemeen met zoveel fabrikanten en zeer professionele teams die meedoen. Het wordt een unieke ervaring voor de fans om getuige te zijn van de grootste endurancerace ter wereld."

Tandy is blij dat hij terug kan keren in Le Mans en vertelt hoe speciaal hij het vindt. "Het is een voorrecht voor alle teams en coureurs om mee te mogen doen aan Le Mans - ongeacht het jaar en de klasse. Ik ben dan ook superblij dat ik in 2024 terug mag komen," vertelt Nick Tandy. "Dat ik met Porsche opnieuw een gooi mag doen naar de eindzege is zeker iets heel speciaals voor mij. Toen we van de organisatoren de derde deelname kregen voor onze Porsche Penske Motorsport-auto, maakte dat een heel bijzonder Noord-Amerikaans seizoen nog interessanter. Maar vergis je niet, we gaan erheen om te winnen. We willen het beste resultaat halen voor Porsche Penske Motorsport."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS