Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FOTO'S - Lamborghini Iron Lynx stelt definitieve line-up voor die gaat deelnemen aan het WEC en de IMSA

Uitgegeven door Peter Vader • 14 december 2023 17:21

De line-up van fabriekscoureurs voor Lamborghini Iron Lynx is nu compleet. De definitieve teams zullen strijden in de 2024-edities van het FIA World Endurance Championship en het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. De twee nieuwste toevoegingen aan de teams zijn Matteo Cairoli en Edoardo Mortara, die een uitgebreide GT-race-ervaring met zich meebrengen. Deze week zaten de twee coureurs achter het stuur van de SC63, Lamborghini’s LMDh-prototype, tijdens de laatste test van het jaar op het Circuit of the Americas in Texas.

Lamborghini Iron Lynx Foto 1

“De test in Austin sluit de ontwikkelingsfase van de SC63 af, voorafgaand aan het racedebuut in Qatar", zei Rouven Mohr, Chief Technical Officer van Lamborghini. "Over het geheel genomen zijn we tevreden met de volwassenheid van het project tot nu toe, wat werd gedemonstreerd tijdens de Daytona-test, waar we op de eerste dag de snelste tijd neerzetten. Natuurlijk moet er achter de schermen nog veel werk worden verzet vóór Qatar. Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om Edoardo en Matteo, die ons rijdersaanbod voor 2024 compleet maken, te verwelkomen in de Lamborghini Squadra Corse-familie.”

“We zijn blij Edoardo en Matteo te mogen verwelkomen in onze Lamborghini Squadra Corse-familie”, aldus Giorgio Sanna, hoofd Motorsport. “Beide coureurs hebben veel ervaring en brengen niet alleen indrukwekkende snelheid en professionaliteit met zich mee naar het LMDh-project in FIA WEC en IMSA, maar ook de mogelijkheid om ze strategisch te gebruiken in enkele van de grootste GT3-races en kampioenschappen.”

Edoardo Mortara merkte op: “Ik ben super blij om mij aan te sluiten bij Lamborghini Squadra Corse, wat mij deze ongelooflijke kans geeft om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans en het World Endurance Championship, waar ik allebei al heel lang aan wilde deelnemen. tijd. Het is een heel trots moment voor mij en ik hoop dat we volgend seizoen goede resultaten kunnen behalen.”

“Allereerst ben ik erg opgewonden om hier in Austin te zijn voor mijn tweede echte uitje met de LMDh-auto, en ik wil Lamborghini Squadra Corse, Giorgio en de Iron Lynx-familie bedanken voor deze geweldige kans en voor het geloof in mij", zei Matteo Cairoli. “Ik ben er klaar voor om volgend jaar het beste van mezelf te geven. Dit is een droom die ik al heel lang najaag en om deze als Italiaanse coureur met een Italiaans merk te verwezenlijken, heb ik nog meer motivatie gekregen. Het doel is om zoveel mogelijk te leren over de auto voor volgend jaar, maar ik ben nu al enthousiast over de start van het seizoen.”

Matteo Cairoli en Edoardo Mortara zullen zich voegen bij fabrieksrijders Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli, Romain Grosjean en Daniil Kvyat.

Lamborghini Iron Lynx Foto 2

Lamborghini Iron Lynx Foto 3

Eduardo-Mortara
Eduardo Mortara

Lamborghini Iron Lynx Foto 4

Lamborghini Iron Lynx Foto 5

Christian_Engelhart
Christian Engelhart

Lamborghini Iron Lynx Foto 6

Matteo-Cairoli
Matteo Cairoli

Lamborghini Iron Lynx Foto 7



Poster Lamborghini drivers 2024

Lamborghini_WEC_logo_Automobili_Lamborghini

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS