Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Manor kondigt laatste twee coureurs aan voor nieuwe LMP1-bolide: "Auto’s zien er fantastisch uit"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 april 2018 08:36 • Print artikel

Dean Stoneman en Leo Roussel zijn aan de line-up van het LMP1-team van CEFC TRSM Racing (Manor) toegevoegd. Zij nemen naast Charlie Robertson plaats in de Ginetta G60-LT-P1 Mecachrome bij de start van het FIA World Endurance Championship. De aankondiging komt kort op de bekendmaking dat Alex Brundle voor het team rijdt.

Alex Brundle


“We zijn blij om Dean terug te hebben na de afgelopen drie jaar met hem geracet hebben in de GP3 en we verwelkomen Leo bij het team”, zegt sportief directeur van Manor Graeme Lowdon. “Beide coureurs brengen een rijke schat aan ervaring mee. Het is mooi om de line-up voor de auto’s rond te hebben en vooruit te kijken om te zien wat ze allemaal kunnen bereiken.”

Stoneman een voormalig Formule 2-kampioen gaat debuteren in de prototypes, nadat hij vorig jaar een ingekort seizoen reed met Strakka Racing. De 27-jarige reed ook in de Indy Lights met Andretti Autosports. “Ik heb al een tijdje gekeken naar het WEC en het voelt echt als een grote stap met een fabelachtige set-up”, zegt Stoneman. “De auto’s zien er fantastisch uit en ik heb eerder gewerkt met de belangrijke mensen van het team. Het is altijd een doel geweest om te racen in Le Mans en ik hoop dat ik een overeenkomst met het team heb die leidt tot een uitgebreid programma in de nabije toekomst.”

Roussel maakt de stap van de LMP2 naar de LMP1, nadat hij de afgelopen jaren met DragonSpeed reed in de European Le Mans Series. "Ik denk dat we een goede line-up hebben met Charlie en Dean en ook het team met CEFC TRSM Racing”, zegt Roussel. “Ik kijk er naar uit om het kampioenschap te starten.” De lengte van de contracten met de coureurs is onduidelijk.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS