Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Manor legt de zoon van Martin Brundle vast voor de LMP1: "Uit eerste hand zijn talent gezien"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 april 2018 14:33

Alex Brundle heeft een stoeltje bij Manor CEFC TRSM in de LMP1 bemachtigd voor het superseizoen van het FIA World Endurance Championship. De zoon van voormalig F1-coureur Martin Brundle neemt in de Ginetta G60 LT-P1 Mecachrome plaats naast Oliver Rowland. De derde coureur moet nog bekend gemaakt worden.

LMP1


De Brit reed afgelopen jaar met Jackie DC Racing in de LMP2 en behaalde een derde positie tijdens de 24 uur van Le Mans. Brundle reed dit jaar nog de Daytona 24 Uur met het door Jota ondersteunde Jackie Chan DC Racing, maar maakt nu dus de stap naar Manor. Brundle gaat voor het eerst plaatsnemen in de auto tijdens The Prologue die dit weekend op Paul Ricard wordt gereden.

“We zijn blij dat Alex zich voor dit seizoen bij het team voegt”, zegt sportief directeur Graeme Lowdon. “We hebben wat jaren naast hem geracet, dus uit eerste hand hebben we zijn talent gezien. We hebben al lange tijd contact, dus is het goed om hem aan boord te hebben. Het is dit jaar een nieuwe uitdaging voor ons in de LMP1, maar we kijken er naar uit om het seizoen te starten.”

Dat laatste geldt natuurlijk ook voor de Britse coureur. “Ik wil CEFC TRSM Racing bedanken voor de kans, het is fantastisch om met TRSM te werken”, aldus Brundle. “Ik heb genoten van het racen op het hoogste niveau in de LMP2-auto’s, zowel in Le Mans als in het WEC, dus ik voel me klaar voor de natuurlijke stap naar de LMP1. Ik kan niet wachten om het extra vermogen en grip van een grote uitdaging.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS