Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

ENTRY-LIST: Thomas Laurent in actie voor Toyota tijdens The Prologue

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juli 2019 01:01 • Print artikel

Toyota heeft reservecoureur Thomas Laurent aan de line-up toegevoegd voor The Prologue van de FIA World Endurance Championship. Tijdens de officiële testdagen in de aanloop naar het nieuwe seizoen, neemt de Fransman plaats in de LMP1-auto van het team.

Thomas Laurent

Laurent gaat in de Toyota TS050 Hybrid met het nummer 7 rijden, waarmee ook de vaste coureurs Mike Conway, Jose Maria Lopez en Kamui Kobayashi in actie komen in Barcelona. Het is de tweede keer dat de 21-jarige voor de autofabrikant in actie komt. Eerder reed de Franse coureur die twee maanden terug werd vastgelegd, al tijdens een driedaagse privétest op het circuit van Paul Ricard. Toen kwam Laurent met Brendon Hartley en Conway in actie.

Overigens rijdt de jonge coureur niet alleen met de Toyota, hij komt tijdens The Prologue ook in actie met de Signatech Alpine. Dit is de vaste auto waarmee Laurent in het FIA WEC rijdt. Overigens zijn er meer aanpassingen in de line-up voor de testdagen. Zo krijgt Ho-Pin Tung Will Stevens aan zijn zijde, waarmee hij het volledige seizoen gaat rijden.

Job van Uitert die recent bij Racing Team Nederland werd aangekondigd als vierde coureur staat niet op de inschrijvingslijst. Dat mag opvallend genoemd worden, omdat de Nederlander tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen in Silverstone invalt voor Nyck de Vries. De Vries komt samen met Frits van Eerd en Giedo van der Garde in actie. Op de inschrijvingslijst staat overigens maar één Belg. Maxime Martin rijdt voor Aston Martin Racing in de GTE-Pro.

Entry-list The Prologue

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS