Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Thomas Laurent nieuwe test- en reservecoureur van Toyota

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 mei 2019 12:00 • Print artikel

Toyota heeft Thomas Laurent bevestigt als de nieuwe test- en reservecoureur voor het FIA World Endurance Championship van 2019/20. De 21-jarige heeft al naam gemaakt in Le Mans met een podium, toen hij als tiener in 2017 tweede werd.

Thomas Laurent nieuwe test- en reservecoureur van Toyota
Die positie zorgde er voor dat hij hetzelfde jaar tijdens de rookietest al plaats mocht nemen in de Toyota TS050 Hybrid. In het seizoen 2018/19 stapte de Franse coureur in bij Rebellion Racing. Hij racete voor het eerst in de LMP1-klasse van het FIA WEC en won al de 6 uur van Silverstone. Na dit seizoen wat in juni eindigt met de 24 uur van Le Mans, stapt Laurent over naar Toyota en gaat deelnemen aan testsessies, wanneer het team zich voorbereidt op het nieuwe seizoen waarin de wereldtitel verdedigt moet worden.

“Het doet me goed om Thomas te verwelkomen bij Toyota Gazoo Racing”, verklaarde teampresident Hisatake Murata. “Hij is een erg getalenteerde en consistente coureur, die vooral indruk maakt als je overweegt dat hij nog een jonge man is. Gebaseerd op zijn prestaties tot nu toe, ben ik er zeker van dat zijn snelle ontwikkeling doorgaat en in de vele jaren die gaan komen, een echte ster in het endurance racen. Iedereen in het team is blij om zijn progressie te zien.”

“Het is een eer om een officiële Toyota Gazoo Racing coureur te worden en mij voor de eerste keer in mijn carrière bij een fabrikantenteam te voegen”, aldus Laurent. “Dank aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt. Mijn focus op dit moment ligt bij het genieten van een succesvol einde van het WEC-seizoen met mijn huidige team in Le Mans, maar natuurlijk kijk ik ook uit naar het opnieuw rijden in de TS050 Hybrid en onderdeel te zijn van een wereldkampioenschap winnend team.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS