Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Pro Series

Takuma Sato had volledig vertrouwen in aanvaller Helio Castroneves: "We gingen zij-aan-zij bocht 1 in..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 mei 2017 14:24 • Print artikel

In de laatste ronden van de Indy 500 ontstond er een stevig gevecht tussen Takuma Sato en Helio Castroneves om de winst. Het was de Japanner die uiteindelijk aan het langste eind trok en zich de winnaar van de 101ste editie van de wedstrijd op de Indianapolis Motor Speedway mocht noemen. De coureur van Andretti Autosport zei dat hij in het gevecht de ‘gentleman’ Castroneves vertrouwde.

null


Met nog vijf ronden te gaan nam Sato de leiding van de Braziliaan over. Castroneves bleeft de Japanner in het kielzog volgen en zocht nog de mogelijkheid om aan de buitenkant van bocht 1 in te halen in de voorlaatste ronde. Sato zei dat hij volledig vertrouwde op de Penske-coureur bij deze actie.

“Op één moment verloor ik het momentum, viel terug naar plek 10”, vertelde de Japanner over zijn wedstrijd tegen het Engelse Autosport. “Ik bleef gewoon mijn werk doen, vertrouwde in de auto en in de pitstops. Toen het moment kwam, gaf ik de volle 100 procent. Ik wist dat ik het kon doen. Door gewoon voor het moment te wachten. De laatste paar ronden, dat was het moment. Ik wist dat Helio altijd komt met een aanval. Maar hij is zo’n gentleman, zo’n eerlijke rijder. Ik geloofde in hem. We gingen zij-aan-zij bocht 1 in, toen was het werk gedaan.” Daarmee pakte Sato als eerste Japanner de winst in de Indy 500.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS