Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Kiwi Marcus Armstrong tekent meerjarige deal bij Chip Ganassi en rijdt volgend jaar alle oval races F+H

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2023 12:00

Marcus Armstrong rijdt ook de komende seizoenen bij het IndyCar-team van Chip Ganassi. Dat maakte het team bekend. De Nieuw-Zeelander heeft een meerjarige deal getekend bij het team en dat doet hij niet zomaar. De 23-jarige coureur heeft in zijn rookie-seizoen al meerdere mooie dingen laten zien en heeft duidelijk een goede indruk achtergelaten bij het team. Ook rijdt hij vanaf volgend jaar alle oval races.

Marcus Armstrong

Armstrong staat aan de leiding van het Rookie-klassement en scoorde al 190 punten bij elkaar. Hij reed dit seizoen alleen op de road- en streetcourses en sloeg de ovals als Indianapolis en Texas dus over. Volgend jaar rijdt de Kiwi wel ‘gewoon’ mee op de ovals en zijn eerste oval test is volgende week op de Texas Motor Speedway.

“Ik ben erg trots en opgetogen om volgend jaar en daarna door te gaan met Chip Ganassi Racing. Samen met dit zeer getalenteerde en ervaren team heb ik er vertrouwen in dat we in dit kampioenschap op het hoogste niveau kunnen strijden. Ik ben erg dankbaar dat Chip mij de tijd heeft gegeven om me aan INDYCAR aan te passen en mij bij elke stap heeft geholpen in wat een goed seizoen is geweest”, aldus Armstrong. "Ik heb dit jaar geleerd van een geweldige groep mensen, waaronder mijn teamgenoten en Dario (Franchitti, red.). Ik ben erg dankbaar voor de hoeveelheid hulp die ik van elk teamlid heb gekregen. Met een seizoen op zak wil ik deze lessen nu omzetten in resultaten."

"Volgend jaar ga ik voor het eerst op de ovals racen en het is een spannende uitdaging waarvan ik zeker weet dat ik die snel kan leren. Dit jaar heb ik de hele maand mei op het ingenieursbureau of in de pitstand doorgebracht, in een poging mezelf vertrouwd te maken met de details van ovalracen. Het is een uitdaging die mij enorm boeit.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS