Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

IndyCar-teamgenoten Veekay laaiend enthousiast: "Rinus heeft enorme hoeveelheid natuurlijk talent"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 februari 2024 20:00

Conor Daly en Ryan Hunter-Reay rijden komende mei de Indy 500 voor het team van Dreyer & Reinbold Racing. Beide heren zijn in het verleden teamgenoten geweest van Rinus Veekay bij Ed Carpenter Racing. Zowel Daly en Hunter-Reay zijn laaiend enthousiast over de Nederlander.

Rinus Veekay Conor Daly en Ryan Hunter-Reay

Van Kalmthout eindigde vorig jaar op de veertiende positie in het kampioenschap, met een beste finish P6 in Portland was het geen sterk seizoen voor Ed Carpenter Racing. De prestaties van ECR waren niet om over naar huis te schrijven, toch zijn Daly en Hunter-Raey positief over de jonge Hoofddorper: “Rinus is overduidelijk heel erg getalenteerd. Ik heb dat nooit ontkend. Hij is echt een goede coureur. Ik denk dat hij nog veel meer in huis heeft. Eerlijk gezegd denk ik dat hij beter is dan zijn resultaten vorig jaar lieten zien, om diverse redenen. Hij is een goede coureur en heeft hij een lange toekomst in deze sport”, vertelt Daly tegen RaceXpress.

Hunter-Reay, naast wie Van Kalmthout vorig seizoen een half jaar reed, moet Daly gelijk geven: “Ik denk dat Rinus een enorme hoeveelheid natuurlijk talent heeft”, begint de IndyCar-kampioen van 2012 en de Indy 500-winnaar van 2014. “Wat je vervolgens met dat natuurlijke talent moet doen, is het opbouwen binnen een organisatie. Je moet constant evolueren. Dat is racen in het algemeen, toch? Je moet constant evolueren. Zelfs als je een kampioenschapsjaar hebt gehad, kun je niet verwachten dat je dezelfde resultaten behaalt door hetzelfde te doen als vorig jaar. Ik denk dat Rinus nog veel in petto heeft. Het was zeker leuk om met hem te werken. Hopelijk heeft hij een mooie toekomst en een succesvolle carrière voor zich.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS