Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

IndyCar-seizoen met Rinus van Kalmthout op topsnelheid van start bij Ziggo Sport

Uitgegeven door HJ van Keulen • 9 maart 2024 13:46

Ziggo Sport besteedt vanaf dit weekend uitgebreid aandacht aan het spectaculaire, nieuwe IndyCar-seizoen. Naast de live uitzending van de races, voegt de sportzender van Nederland de ‘Green Green Green!’ IndyCar podcast toe aan de Ziggo Sport podcast mediabibliotheek. Daarnaast verlengt Ziggo Sport het partnership met Nederlandse IndyCar-ster Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout.

Nederlandse IndyCar-ster Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout

Aanstaande zondag start het nieuwe IndyCar-seizoen traditiegetrouw met de eerste race op het 1.8 mijl lange circuit in St. Petersburg, Florida (USA). Raceliefhebbers kijken op zaterdag 8 maart vanaf 20.00 uur naar de live kwalificatie bij Ziggo Sport Racing. Een dag later trakteert de zender kijkers, zowel via Ziggo Sport Racing als via Ziggo TV kanaal 13, op het racespektakel. Met vanaf 14.00 uur de warming-up en vanaf 17.00 uur de live uitzending van de race. Het commentaar bij de race wordt verzorgd door dé IndyCar-commentator René Hoogterp.

“Wat de IndyCar Series typeert is dat de kopgroep breed is en er veel interessante verschuivingen zijn geweest op het rijdersvlak", zegt René Hoogterp. "Daarnaast wordt er halverwege het seizoen een nieuw technisch reglement geïntroduceerd. De ontwikkelingen zijn positief, laten we hopen dat dit zich ook op de baan laat zien en dat VeeKay hiervan kan profiteren.”

Nu ook Green Green Green! podcast bij Ziggo Sport
Ziggo Sport voegt de eerste Nederlandse IndyCar podcast, Green Green Green!, vanaf dit seizoen toe aan het aanbod. Na Rondo, Crashen in de Keuken, Tussen de Palen en Kick ’t Met is dit de vijfde podcast die Ziggo Sport de luisteraars aanbiedt.

Nederlandse IndyCar-ster Rinus ‘VeeKay’ van Kalmthout

Partnership Rinus Veekay
Ziggo Sport verlengt het partnership met Rinus Veekay. Dit betekent dat hij ook in het nieuwe seizoen bijdrages levert aan de raceprogramma’s van Ziggo Sport zoals Ziggo Sport Race Café, Nederland Autosportland en de Green Green Green! IndyCar podcast. Daarnaast zal Rinus terug te vinden zijn op de Ziggo Sport socials en maken de autosportfans via Ziggo Sport kans op unieke Rinus VeeKay items. Rinus: “Wij zijn helemaal klaar voor weer een fantastisch IndyCar-seizoen. Iedereen is aan elkaar gewaagd en ook dit jaar zullen er voor mij weer kansen komen. Ik kijk ernaar uit om mijn verhalen met iedereen te delen, zodat iedereen van dit alles kan meegenieten bij de sportzender van Nederland.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS