Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

De toppers van Chip Ganassi Racing op jacht naar zege in de Grand Prix van St. Petersburg

Uitgegeven door HJ van Keulen • 10 maart 2024 12:00

De toppers van Chip Ganassi Racing gaan in de openingswedstrijd van de NTT INDYCAR SERIES op jacht naar de zege in de Grand Prix van St. Petersburg. Maar de rijders Alex Palou, Scott Dixon, Linus Lundqvist en Kyffin Simpson hebben huiswerk. De beste chip Ganassi coureur was Marcus Armstrong. Hij bleef een hoog tempo aan de dag leggen in de straten van St. Petersburg en veroverde een startplaats aan de buitenkant van de vijfde rij voor de eerste Indy Car-race van 2024 over 100 ronden.

Chip Ganassi Racing

Armstrong en het nr. 11 Ridgeline Lubricants Honda-team gingen door naar de tweede ronde van de kwalificatiesessie, samen met Scott Dixon en het nr. 9 PNC Bank Honda-team, die uiteindelijk zelf op de P11-positie eindigden.

Alex Palou kwam net niet verder dan de eerste kwalificatieronde en nestelde zich op P13, gevolgd door teamgenoten Linus Lundqvist op P19 en Kyffin Simpson op P23.

Chip Ganassi Racing gaat zondag op zoek naar de derde racezege (2023, 2011) op het stratencircuit van St. Petersburg en de vierde racezege in de afgelopen vijf seizoensopeners (2023: St. Pete, 2021: Barber, 2020: Texas).

Marcus Armstrong - Nr. 11 Ridgeline Lubricants Honda

Marcus Armstrong - Nr. 11 Ridgeline Lubricants Honda
"De auto reed goed en ik dacht dat we het juiste risico namen. Toch ben ik behoorlijk teleurgesteld in mezelf in die tweede ronde. Het is jammer, want ik voelde me heel zelfverzekerd. Ik raakte een paar keer de muur, maar deze Ridgeline Lubricants Honda is behoorlijk solide. Vorig jaar waren we hier sneller in de race, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we vooruit gaan."

Scott Dixon - Nr. 9 PNC Bank Honda

Scott Dixon - Nr. 9 PNC Bank Honda
"Ik denk dat het voor ons echt moeilijk is om het vermogen van de auto te vinden. Je pusht en je pusht nog een beetje harder en dan verlies je de voorkant. Als je in de 'sweet spot' zit, is alles gewoon makkelijker. Een pluim voor [Marcus] Armstrong daar; dat was de beste van onze auto's op dit moment. We blijven hard werken en ons voorbereiden op de race."

Alex Palou - Nr. 10 DHL Honda

Alex Palou - Nr. 10 DHL Honda
"Het was niet de kwalificatie die we wilden. We hadden net iets meer nodig en hadden een beetje een rommelige sessie. Maar we hebben een goed gevoel over hoe de auto reageert. Het zal moeilijk worden om vanaf P13 te starten, maar het is een lange race met 100 ronden, dus we kunnen het halen."

Linus Lundqvist - Nr. 8 American Legion Honda

Linus Lundqvist - Nr. 8 American Legion Honda
"Natuurlijk een beetje teleurgesteld over hoe de kwalificatie ging, want we dachten dat we iets verder dan P19 zouden zijn. Maar het is een lange race en we gaan proberen het slim te spelen en zondag wat plaatsen goed te maken. We zijn hier allemaal om te vechten voor racezeges en polepositions, dus we hopen op een beter resultaat."

Kyffin Simpson - Nr. 4 Journie Rewards Honda

Kyffin Simpson - Nr. 4 Journie Rewards Honda
"Onze eerste kwalificatie was gewoon goed. We finishten niet zo goed, maar ik voelde me een stuk comfortabeler in de auto en dat is belangrijk voor zondag. We zullen kijken naar mogelijke strategieopties, want we willen ons een weg naar voren banen in de race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS