Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Colton Herta vreest voor IndyCar ‘seizoens-killer’ na introductie hybride-krachtbron

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 januari 2024 19:21

Het is alweer tien jaar geleden dat de Formule 1 de hybridemotoren introduceerde, later dit seizoen is ook de IndyCar aan de beurt. De organisatie van de IndyCar-series besluit de introductie van de nieuwe hybridemotoren uit te stellen tot na de eerste seizoenshelft van 2024 om de hybridemotoren te gebruiken, dus na de Indy 500. Toch is Colton Herta bang dat het hybride-systeem het kampioenschap kan ‘killen’.

Colton Herta IndyCar Hybride

In eerste instantie zou de hybride-krachtbron zijn intrede maken in 2022, maar werd teruggedrukt naar 2023. Uiteindelijk werd de datum 2024, maar nu zelfs halverwege 2024. Zevenvoudig IndyCar Grand Prix-winnaar Colton Herta vertelt voor het seizoen zijn angsten als de nieuwe power-unit halverwege het seizoen zijn intrede maakt: “Dat zou zeker een seizoens-killer kunnen zijn, als je auto zowel zonder als met hem geweldig is”, vertelt Herta tegen de internationale media. “Je begint aan de tweede helft van het jaar, wanneer het wordt geïntroduceerd, en je seizoen kan worden omgedraaid.”

“Voor mij gaat het echt om begrip, want dit zou een seizoenskraker kunnen zijn als je naar de hybride gaat en je begrijpt niet wat het met de raceauto kan doen en ineens als je een topauto hebt, elk weekend. Je zou terug kunnen vallen naar de zevende, achtste, negende plaats, wat een seizoens-killer voor je zou kunnen zijn. Dus het echt begrijpen van de verschillende dynamieken ervan zal dit jaar het belangrijkste onderdeel zijn voor, denk ik, elk team.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS