Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Vrouwenteam maakt eerste meters op Indianapolis Motorspeedway: "Auto voelt goed"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 10 april 2021 20:29

Afgelopen week vonden op de Indianapolis Motorspeedway de eerste tests plaats voor de Indy500. Het vrouwenteam van Paretta Autosport gaf ook acte de présence. De eerste dag werd geplaagd door regenbuien en dit zorgde voor de nodige vertraging en wachttijden op actie op het circuit. Maar donderdag was een gedenkwaardige dag voor Simona de Silvestro, die ook wel "Iron Maiden" wordt genoemd en haar teambaas Beth Paretta.

Paretta Autosport Simona de Silvestro
Het was gedenkwaardig omdat het team eindelijk, na zes jaar van voorbereiding, hun Indy Car-bolide een ronde zag maken op de beroemde ovaal van Indianapolis. De Silvestro reed 51 ronden en sloot de dag af met de zevende tijd met een gemiddelde snelheid van 218,927 mph. Wat neerkomt op zo'n 350 kilometer per uur.

"Het was een zinvolle test en deze test is zowel belangrijk voor Simona als voor het hele team. Het is een nieuwe groep en elke keer oefenen helpt daarbij. Alles ging goed maar we hebben nog veel drukke en belangrijke dagen voor de boeg", zei teambaas Beth Paretta.

Paretta Autosport Simona de Silvestro


"Ik ben blij dat ik weer in kon stappen en weer het gevoel kon krijgen met de wagen", zei Simona de Silvestro. "De auto voelt goed aan en we hebben goede stappen gemaakt. We moeten nog wel hard werken om ons nog meer op ons gemak te voelen. Maar ik ben tevreden over hoe het begon."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS