Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus van Kalmthout trekt boetkleed aan na sterk Indy 500 debuut: "Mijn grootste nachtmerrie werd werkelijkheid"

Uitgegeven door Bart • 24 augustus 2020 08:20 • Print artikel

Rinus van Kalmthout kende een goede start van zijn eerste Indy 500 en de jongeling reed een ijzersterke race, maar helaas ging het bij zijn tweede pitstop mis. De 19-jarige coureur van Ed Carpenter Racing schampte de pitmuur en raakte een teamlid (Filmpje). Dat leverde Veekay een stop-and-go penalty op, waardoor hij twee ronden achterstand had. Van Kalmthout zou uiteindelijk als 20e over de finish komen. Gezien zijn snelheid, Veekay was in de eindfase zelfs de snelste rijder op de baan.

Rinus van Kalmthout


Op de persconferentie na afloop trok Van Kalmthout het boetekleed aan. "We reden op de derde plaats en het team deed het geweldig. Bij de tweede pitstop trapte ik net te hard op de rem, waardoor mijn voorkant blokkeerde. Mijn grootste nachtmerrie kwam uit."

"Het team werkt dag en nacht voor mij, dus ik voel me erg slecht. Ik ga zeker nog bij iedereen mijn excuses aanbieden. Dit was een grote fout. Dit is allemaal nieuw voor mij en ik heb nog niet zo veel ervaring met pitstops, maar dat mag geen excuus zijn."

En dus blijft het gevoel hangen dat er veel meer had ingezeten. "We hadden een geweldige auto en ik kon andere coureurs aan de binnen- en buitenkant inhalen. Ik heb veel geleerd, maar niet op een manier zoals ik zou willen. Ik wil het team bedanken dat ze me zo'n geweldige auto hebben gegeven, maar ik heb de race verpest."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS