Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Peugeot in 2022 naar FIA WEC met Le Mans Hypercar

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 september 2020 12:58 • Print artikel

Peugeot heeft in de aanloop naar de 24 uur van Le Mans de komst naar de LMH in 2022 bevestigd. Het Franse merk gaat een Le Mans Hypercar bouwen voor de deelname aan het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans. De autofabrikant heeft dat op het Circuit de la Sarthe bekendgemaakt.

Peugeot

Daarmee krijgt Toyota over twee jaar een officiële autofabrikant als concurrent. "De keuze van Peugeot voor de LMH en niet voor de gezamenlijke klasse van de ACO en IMSA, LMDh, was de aerodynamische vrijheid en de mogelijkheid om de typische Peugeot-kenmerken beter bij het merk te laten passen", zo meldt de fabrikant in een statement. Het werk voor de auto is inmiddels in samenwerking met oliefabrikant Total begonnen. De auto wordt vier wiel aangedreven en krijgt een elektrische motor met een maximale output van 200 kW.

“Vandaag hebben wij een deel van het aerodynamisch concept gevalideerd en de motor architectuur is gedefinieerd”, zo laat Peugeot Sport WEC-technisch directeur Olivier Jansonnie weten. “De operatie van het hybride systeem en de hoofd architectuur zijn gekozen. We moeten nog een aantal fasen doorlopen voor onze daadwerkelijke komst naar het endurance racen in 2022: studie, productie van de prototypes en uiteindelijk de validatie op de werkbank en op het circuit."

Over het programma voor het 2022-seizoen is nog niets bekend gemaakt. Peugeot zei in eerste instantie in het seizoen 2022/23 te komen, maar dat was voordat de kalender van het kampioenschap werd aangepast.

“Dit kampioenschap stelt ons in staat om het hele bedrijf te verenigen, met kenmerken en technologie die gelijk staat aan onze productieauto’s”, legt Peugeot-merkendirecteur Jean-Philippe Imparato uit. “Met deze toewijding opent Peugeot een nieuw hoofdstuk. We keren terug naar het endurance racen, omdat we de kans hebben om in een sport uit te komen met andere vormen van benzine en elektrische hybridisatie. Dit endurance programma stelt ons in staat om volledig in de energietransitie te stappen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS