Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota pakt hyperpole voor 24 uur van Le Mans; Nyck de Vries met Racing Team Nederland naar P3 + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 september 2020 10:26

Kamui Kobayashi heeft voor Toyota de hyperpole gepakt voor de 24 uur van Le Mans. De Japanner met het startnummer 7 zette een tijd neer van 3:15.267. Het was echter Gustavo Menezes in de #1 Rebellion Racing die een volledige eerste startrij voor het Japanse automerk voorkwam. Op de derde plek volgde Kazuki Nakajima in de andere Toyota met startnummer 8. Opvallend was dat de voormalig F1-coureur 1.4 seconde moest toegeven op zijn land- en teamgenoot.

Kamui Kobayashi Toyota

In de LMP2 stond Racing Team Nederland lange tijd aan de kant, nadat de Oreca in de laatste vrije training het grind in ging. Het was al snel Paul di Resta in de United Autosports die de snelste tijd in deze klasse neerzette met 3:25.528. Nyck de Vries kon pas laat in de sessie de baan op en zette de auto met #29 nog op plek twee neer. Echter was het Jean-Eric Vergne die zich nog voor de coureur van Racing Team Nederland wist te nestelen. De teamgenoot van Job van Uitert, Alex Brundle zette de vijfde tijd neer in de #32 van United Autosports. Op plek 6 zagen we Williams Stevens, die samen met Ho-Pin Tung voor Jackie Chan DC Racing rijdt, als hekkensluiter van deze klasse.

In de GTE-Pro waren drie fabrikanten bij de topposities vertegenwoordigd. Gianmaria Bruni zette in zijn Porsche de snelste tijd neer in 3:50.874. Gevolgd door de AF Corse Ferrari met James Calado op drie tienden van een seconde. Marco Sorensen sloot in zijn Aston Martin de top drie van deze klasse af.

Bij de GTE-Am kwamen er geen Nederlanders in actie. De snelste tijd werd neergezet door Côme Ledogar in de Luzich Racing Ferrari. Ledogar zette een tijd neer van 3:51.266, wat zelfs voldoende was voor een vierde tijd algemeen bij de GTE-bolides. De teamgenoot van Larry ten Voorde, Matteo Cairoli reed naar plek 3.

Klik hier voor de volledige uitslag van de kwalificatie voor de Hyperpole. De gehele startvolgorde voor de 24 uur van Le Mans is hier terug te vinden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS