Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Jos Verstappen juicht niet alleen voor Max: "Met zijn beperkte ervaring moet ik zeggen..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 augustus 2020 10:40

Met zijn zoon Max die Nederland vertegenwoordigt op het internationale podium in de Formule 1, zegt oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen dat hij dit weekeinde een andere jonge ster uit Nederland, Rinus VeeKay, zal volgen. De Hoofddorper start de start de Indianapolis 500 zondag vanaf een indrukwekkende vierde startpositie.

Rinus VeeKay Indianapolis 500


De Nederlandse tiener, top qualifier onder de 17 Chevy-aangedreven auto's in het veld van 33 auto's, heeft de aandacht getrokken van velen, onder wie die van de voormalige F1-coureur, wiens eigen 22-jarige wonderkind, Max, legioenen racefans heeft die voor hem met de oranje vlag zwaaien.

"Ik denk dat het een opwindend race zal zijn zondag", vertelde Verstappen senior aan RACER. "Met zijn beperkte ervaring moet ik zeggen dat hij het heel goed heeft gedaan in de kwalificatie. Hij krijgt hier veel aandacht. Hij staat in de krant, hij is op televisie, want ik denk dat het racen in Nederland groeit in populariteit. We krijgen veel media-aandacht."

Het is moeilijk te zeggen hoeveel Nederlanders zullen afstemmen op de race om VeeKay voor de overwinning te zien gaan in de nr. 21 Ed Carpenter Racing Chevy, maar hij kan rekenen op ten minste één: "Ik zal hem in de gaten houden," zei Verstappen nadrukkelijk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS